hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora labropoulos   

ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Υπάρχουν φορές που οι περισσότεροι από εμάς μπορεί ακόμη και να αγνοούμε έναν τραυματισμό. Να μην θεωρούμε πως είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ή μπορεί απλώς να μην θέλουμε να μπούμε σε διαδικασίες με γιατρούς και νοσοκομεία.

Φυσικά, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να αγνοείτε ένα τραύμα, όσο επουσιώδες και αν φαίνεται να είναι. Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε λίγο σχετικά με τα ράμματα.

Συγκεκριμένα θα δούμε πότε μπορεί να πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να κάνετε ράμματα. Τα παρακάτω παίζουν μεγάλο ρόλο.

  1. Μέγεθος της πληγής

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή σας, θα πρέπει να παίξει το μέγεθος της πληγής. Αν είναι μακρύτερη ή βαθύτερη από περισσότερο από 1 εκατοστό, τότε θα πρέπει να την κοιτάξετε. Προφανώς δεν μπορείτε να αρχίσετε να μετράτε τα εκατοστά του τραύματός σας, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσετε πως αν η πληγή είναι μεγάλη (το δέρμα έχει χωριστεί και η απόσταση είναι μεγάλη) ή βαθιά, το πιο πιθανό είναι πως θα πρέπει να τη δει γιατρός.

  1. Αν το αίμα δεν σταματά

Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας είναι η ποσότητα του αίματος της πληγής. Αν πιέζετε το τραύμα για αρκετή ώρα, αλλά το αίμα δεν σταματά, ούτε μειώνεται, λογικά θα πρέπει να πάτε στον γιατρό. Σε περίπτωση που το αίμα ξεπηδά από το σημείο, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ακόμη πιο σοβαρό τραυματισμό, οπότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αγνοήσετε!

  1. Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον τραυματισμό

Το θέμα είναι, όμως, και το τι προκάλεσε τον τραυματισμό. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το πώς θα θεραπευτεί η πληγή, αλλά με τη συμπληρωματική θεραπεία που μπορεί να χρειάζεστε. Αν χτυπήσατε με κάτι σκουριασμένο, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεστε αντιβίωση ή μπορεί να πρέπει να σας χορηγηθεί και αντιτετανικός ορός. Συμπληρωματική θεραπεία μπορεί να απαιτείται και αν σας δάγκωσε κάποιο ζώο, για παράδειγμα.

  1. Τοποθεσία

Τέλος, ένα ακόμη ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να δώσετε βάση είναι η τοποθεσία του τραύματος. Πληγές στο πρόσωπο ή κοντά στα γεννητικά όργανα, για παράδειγμα, είναι πληγές τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να δει κάποιος γιατρός. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις περιπτώσεις των αρθρώσεων. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος σε αυτές τις περιπτώσεις να έχετε τραυματίσει και κάποιον τένοντα και να μην το γνωρίζετε.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να παίξουν ρόλο στο κατά πόσο θα πρέπει να κάνετε ράμματα. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε τραυματιστεί και πονάτε, η όψη του τραύματος δεν είναι καλή ή δεν επουλώνεται μόνο του, θα πρέπει σίγουρα να δείτε έναν γιατρό.Και όπως και να έχει πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για θέματα υγείας. Τέλος, για να είναι ολοκληρωμένο το φαρμακείο του σπιτιού θα πρέπει να το εμπλουτίσετε με παυσίπονα, αυτοκόλλητες γάζες, με ένα οξύμετρο για να μετράτε το οξυγόνο και φυσικά με ένα θερμόμετρο.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 athoos 1

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

mikroi

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->