Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  της ΠΕ Καρδίτσας και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της Βαμβακοκαλλιέργειας της χώρας, ενημερώνουν τους βαμβακοκαλλιεργητές της Π.Ε. Καρδίτσας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας των βαμβακοκαλλιεργειών τους.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν:

Κάθε ημέρα στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε ημέρα ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος και κάποιες φορές και περισσότερης διάρκειας.Αν εκεί στη ΔΕΔΔΗΕ νομίζετε ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μας αντέχουν οικονομικά όλα αυτά τα επιπλέον έξοδα από τις καμένες συσκευές , ψυγεία , υπολογιστές και όλα όσα χρειάζονται το ρεύμα σας ,είστε γελασμένοι και πρέπει επιτέλους να ξυπνήσετε.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και μίλησε για τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν το μπάσκετ.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Νόα Χόρχλερ στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας.

Η Κυριακή Φιλτισάκου ήταν η αθλήτρια της οποίας το δείγμα βρέθηκε θετικό σε έλεγχο αντί ντόπινγκ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωταθλήτρια του βάδην, Κυριακή Φιλτισάκου, βρέθηκε θετική σε έλεγχο αντί ντόπινγκ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ελληνικής αποστολής για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Tην χρηματοδότηση δημιουργία rapidtest για την ανίχνευση του ιού της πανώλης των μηρυκαστικών αλλά και άλλων ιώσεων που απασχολούν το ζωικό κεφάλαιο, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από δικούς της πόρους .

Το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριο Καρδίτσας έχει γίνει αποδέκτης πολλών και έντονων παραπόνων από επιχειρηματίες μέλη του που αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων τους, τα οποία προκαλούνται από τις συνεχόμενες πτώσης της τάσης του ρεύματος στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Καρδίτσας.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (23/07) σε νεκροταφείο στην βόρεια πλευρά της πόλης της Λαμίας, όταν ο 51χρονος υπάλληλος του Δήμου, που είχε επιφορτιστεί με τις εργασίες σκαψίματος του τάφου ενός έτερου συμπολίτη του που θα ενταφιαζόταν, ξεψύχησε πάνω στον φρεσκοσκαμμένο τάφο.

50 χρόνια Μεταπολίτευση. Ήταν 24 Ιουλίου του 1974, όταν η  χούντα, ηττημένη πολιτικά και ηθικά, και υπό το βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία στους πολιτικούς. Έτσι ξεκίνησε η περίοδος της Μεταπολίτευσης.

Σε 16 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα στη Θεσσαλία, με τους κτηνιατρικούς ελέγχους για την επιδημιολογική επιτήρηση της πανώλης να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Ιεζεκιήλ επί του τάφου του - καθότι κατ’ αυτή την ημέρα ο μακαριστός Αρχιερεύς ήγαγε τα ονομαστήριά του - που βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, σήμερα το πρωί, που η Εκκλησία μας τιμά την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου προφήτου Ιεζεκιήλ.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των 35 συνεργείων των κτηνιάτρων σε όλη τη Θεσσαλία για την επιδημιολογική επιτήρηση της πανώλης των αιγοπροβάτων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας μετά το πέρας ( του μεγαλύτερου όγκου) των εργασιών και την επιστροφή της Λαϊκής Αγοράς στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς και έπειτα από τη δυσανασχέτηση των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στον γύρω χώρο διαπίστωσε ότι προέκυψαν κάποια σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη βιωσιμότητά τους.

Ανύσταχτο είναι το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου για το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όπου συνεχίζονται οι ανακαινιστικές εργασίες ριζικής αναδιαμόρφωσης του ημιτελούς κτιρίου, επί των οδών Πίνδου και Μπιζανίου, δίπλα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->