Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων συμμετείχε και φέτος στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σοφάδων. Με μια πολυπληθή ομάδα αποτελούμενη από ενήλικα μέλη, αλλά και από μικρούς μαθητές απέτισε τον καθιερωμένο φόρο τιμής στους Ήρωες και την Πατρίδα μας.
Ξεχωριστή στιγμή η παρουσίαση πέντε από τα πολεμικά και επαναστατικά λάβαρα της Θεσσαλίας σε πρώτη πανελλήνια εμφάνιση. Πρόκειται για ένα μέρος εκ των συνολικά δέκα επτά σημαιών που τεκμηριώθηκαν από τον συγγραφέα και αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. (ε.α.) Δημήτρη Αγγελή και δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο του «Σημαίες Θεσσαλών αγωνιστών – ηρώων. Άγραφα, Όλυμπος, Πήλιο, Σποράδες, Ασπροπόταμος κ.α. (1680-1922)». Έκδοση Δημοτικού Μουσείου Ιστορίας «Νικόλαος Πλαστήρας», Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Καρδίτσα 2022.
Οι σημαίες αυτές ήταν κατά σειρά οι ακόλουθες:
-Σημαία λευκή με κόκκινο σταυρό στη μέση, των Αγράφων και των Αγραφιωτών αρματολών και κλεφτοκαπεταναίων (1680-1822).
-Σημαία με την κουκουβάγια, του στρατοπέδου του Αρχιστράτηγου της Ρούμελης Καρδιτσιώτη Γεώργιου Καραϊσκάκη (1827).
-Σημαία με τον έφιππο Άγιο Γεώργιο, του Μαύρου Καβαλάρη Νικόλαου Πλαστήρα (1922).
-Σημαία με το ρόπαλο του Ηρακλή, του Ρήγα Φεραίου Βελεστινλή (1796) και
-Σημαία κυανή με λευκό σταυρό στη μέση που εκπέμπει χρυσές ακτίνες, της πρώτης (εκ των τριών) Θεσσαλικής Επανάστασης του 1854.
Οι σημαίες αυτές κατασκευάστηκαν ως πιστά αντίγραφα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων ως ένδειξη σεβασμού στους Αγώνες των προγόνων μας για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους μικρούς και μεγάλους χορευτές, τα μέλη και τους φίλους του που συμμετείχαν στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή, καθώς και τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους εθελοντές και όσους κάθε φορά στηρίζουν έμπρακτα και ηθικά το έργο μας.