ergasia zeitoudai     proioda

ΑΡΘΡΑ
Typography

Με αφορμή ανακοίνωση της παράταξης ΛΑΣΥ για το ορεινό δίκτυο του δήμου Καρδίτσας, η Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέρει τα εξής:

Μετά από αυτοψίες που διενεργήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές,  διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση γέφυρας “Μπέλευ’’ στη θέση «Ρογκάκια» της περιοχής Ιτάμου, του Νομού Καρδίτσας, λόγω ακαταλληλότητας της οδού και αδυναμίας πρόσβασης και μεταφοράς των μεταλλικών στοιχείων της γέφυρας στη θέση αυτή. Επιπλέον χρειάζεται διερεύνηση για την επάρκεια της στατικότητας των υπαρχόντων ακροβάθρων. Η Περιφέρεια είναι σε διαδικασία εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισης των ανωτέρω προβλημάτων που δεν επιτρέπουν, σήμερα, την τοποθέτηση της γέφυρας.

Σχετικά με την τελική Οριστική Μελέτη των εντός Θεσσαλίας 8 χλμ του Παραμεγδόβιου δρόμου με την ονομασία «Ολοκλήρωση μελετών Επ. Οδ. Καρδίτσας – Καρπενησίου» αυτή τελεί υπό εκπόνηση. Η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης «Ολοκλήρωση μελετών Επ.Ο Καρδίτσας-Καρπενησίου», είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 1.249.864,18€ (με ΦΠΑ) και τελικού προϋπολογισμού δαπάνης σύμβασης 235.033,32€. Για την ολοκλήρωσή της και την εν συνεχεία κήρυξη απαλλοτριώσεων με στόχο  να ακολουθήσει η εκτέλεση του έργου προαπαιτείται η ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών, οι οποίες τελούν υπό εκπόνηση και σχετικό έλεγχο από την τεχνική υπηρεσία της Περ. Θεσσαλίας. Το έντονο ανάγλυφο με την ιδιαίτερα κακή γεωτεχνική κατάσταση της περιοχής απαιτεί την εκτέλεση ευρείας κλίμακας τεχνικά έργα, που απαιτούν στατικές μελέτες, σε σημαντικό μήκος της οδού προκειμένου να διασφαλιστεί η ευστάθεια και ασφάλεια του σχεδιαζόμενου έργου.

Τέλος σχετικά με το αν οι δρόμοι «Σαραντάπορα – Νεράϊδα» και «Ίταμος – Καροπλέσι» είναι μέσα στις 54 θέσεις των 36.680.000 ευρώ του Δ. Καρδίτσας για αποκατάσταση από το Υπουργείο Υποδομών, διευκρινίζονται τα εξής: Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια μία λίστα των θέσεων επέμβασης με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία “Daniel”.  Εντός της λίστας, περιλαμβάνονται θέσεις επέμβασης στην επαρχιακή οδό 6, «Σαραντάπορο – Νεράιδα» και στην επαρχιακή οδό 2, «Καστανιά- Κουτσοππάπουλο -Καροπλέσι- Όρια Νομού Καρδίτσας». Η τελική διαχείριση των θέσεων επέμβασης (π.χ. μήκος επέμβασης, τρόπος εκτέλεσης, είδος εργασιών κλπ) θα προσδιοριστεί από το αρμόδιο Υπουργείο.

                                                                                               

                                               

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->