ΒΙΒΛΙΟ
Typography

Στο φιλόξενο Πολυχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο το νέο βιβλίο της πολυγραφότατης και πολυβραβευμένης συγγραφέα , Μάρως Θεοδωράκη , με τίτλο : « Μια παράξενη κυρία που τη λένε Δυσλεξία» από τη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων , τις Εκδόσεις Έναστρον και το βιβλιοπωλείο «Παιδεία».


Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους δίνοντας το μήνυμα της αποδοχής της Δυσλεξίας και της προσπάθειας αντιμετώπισής της από το περιβάλλον κάθε παιδιού.
Στην παρουσίαση που είχε τη μορφή ημερίδας μίλησαν: η Θωμαή Φερφυρή, Λογοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή η οποία με σύντομο και περιεκτικό τρόπο έδωσε το βασικό πλαίσιο του θέματος, παράλληλα με τη γλαφυρή απόδοση αποσπασμάτων του βιβλίου από τη βρεφονηπιοκόμο Άννα Σταυραντώνη. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Φιλόλογος και συγγραφέας Βαγγέλης Ντελής ο οποίος κατέθεσε και την προσωπική του εμπειρία ως εκπαιδευτικού, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δυσλεξία των μαθητών του. Η διακεκριμένη συγγραφέας και μουσικός Μάρω Θεοδωράκη αναφέρθηκε στην ανάγκη που οδήγησε την ίδια στην ενασχόλησή της με το θέμα της δυσλεξίας και τη συγγραφή του έργου. Με απλό και κατανοητό λόγο σημείωσε ότι με την άμεση αποδοχή της από το περιβάλλον , αλλά και από το ίδιο το παιδί, το ζήτημα απλοποιείται και το παιδί προχωρά απρόσκοπτα στο δρόμο της γνώσης.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης και τα μέλη της Λέσχηςμε τους ομιλητές να απαντούν σε απορίες τόσο των γονέων για τη διαχείριση του ζητήματος, όσο και των ίδιων των παιδιών που μοιράστηκαν την εμπειρία τους.

viv dis 1

viv dis 4

viv dis 5

viv dis 6

viv dis 9

viv dis 10
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σοφάδων Βασίλης Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κατσαντώνης , ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σοφάδων Χρήστος Μαρκατσέλας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας. Χαιρετισμό απέστειλαν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας και η Βουλευτής Ν.Δ. Ασημίνα Σκόνδρα.
Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε Βιωματικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής με τη Μάρω Θεοδωράκη για βρέφη και παιδιά τρίωρης διάρκειας στο Ξενοδοχείο Κιέριον απευθυνόμενο , κυρίως, σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές.
Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τρόπους προσέγγισης της γνώσης στην πρώιμη παιδική ηλικία μέσα από τη Μουσικοκινητική Αγωγή και να σχεδιάσουν μαθήματα με έμφαση στη σχέση της Μουσικής με τη Μυθολογία. τη Διαπολιτισμικότητα και το Περιβάλλον, ενώ σε όλους μοιράστηκαν σημειώσεις του σεμιναρίου και χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησής του.

viv dis 2

viv dis 3

viv dis 11


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ευχαριστεί τη Μάρω Θεοδωράκη για τη συνεργασία, τους ομιλητές της εκδήλωσης, τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο, καθώς και όλους όσοι υποστήριξαν τις δράσεις του δίνοντας δύναμη να συνεχίζει το έργο της προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->