ΒΙΒΛΙΟ
Typography

Το νέο βιβλίο της πολυγραφότατης και πολυβραβευμένης συγγραφέα , Μάρως Θεοδωράκη , με τίτλο : «Μια παράξενη κυρία που τη λένε Δυσλεξία» θα παρουσιάσει η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων , οι Εκδόσεις Έναστρον και το βιβλιοπωλείο «Παιδεία» το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 6.00μ.μ. στον Πολυχώρο του Συλλόγου ( πρώην Δημοτικό Σχολείο Μοσχολουρίου).

Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους δίνοντας το μήνυμα της αποδοχής της Δυσλεξίας και της προσπάθειας αντιμετώπισής της από το περιβάλλον κάθε παιδιού.

 Στην παρουσίαση που θα έχει τη μορφή ημερίδας θα μιλήσουν: η Μάρω Θεοδωράκη, μουσικός- συγγραφέας, η Θωμαή Φερφυρή, Λογοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και η Άννα Σταυραντώνη, Βρεφονηπιοκόμος. Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο Φιλόλογος και συγγραφέας Βαγγέλης Ντελής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης και τα μέλη της Λέσχης.

Νωρίτερα  το πρωί του Σαββάτου 10.30 με 13.30 θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής για βρέφη και παιδιά τρίωρης διάρκειας στο Ξενοδοχείο Κιέριον απευθυνόμενο , κυρίως, σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Από την ιστοσελίδα της συγγραφέα δανειζόμαστε το βιογραφικό της σημείωμα:

 

 dislexia1

ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, περιτριγυρισμένη από ποίηση και μουσική. Είναι φυσικό, αφού είμαι η ανηψιά του διεθνούς αναγνωρισμένου συνθέτη και στιχουργού Μίκη Θεοδωράκη και η κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη (ποιητής/δημοσιογράφος) και της Νίτσας Λουλέ (συγγραφέας/δημοσιογράφος). Σπούδασα πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, αποσπώντας το Δίπλωμα Πιάνου με ομόφωνη ψήφο Άριστα. Σήμερα, ως συγγραφέας, έχω δημιουργήσει περισσότερα από 60 βιβλία για παιδιά, με αποσπάσματα που συμπεριλαμβάνονται σε ελληνικά σχολικά βιβλία. Επιπλέον, διδάσκω το μάθημα "Εκμάθηση Φωνής & Ερμηνεία μέσω του Τραγουδιού" σε Ελληνικές Σχολές Υποκριτικής από το 1998 και έχω συνθέσει μουσική για πολλά θεατρικά έργα. Η συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη ΜένοΔελιότζακη αποτελεί ύψιστο σημείο της καριέρας μου, με τη σύνθεση μουσικής για το ντοκιμαντέρ "Η Σκοτεινή Τρυγόνα" να λαμβάνει θετικές κριτικές και να προβάλλεται στην Ελληνική Εθνική Τηλεόραση το 2011.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΖΩΗΣ

1974 – Ξεκίνησα τα πρώτα μου μαθήματα στο πιάνο . Απο τότε δεν το αποχωρίστηκα ποτέ .

1979 – Έδωσα εξετάσεις στο Ωδείο Αθηνών και πέρασα πρώτη με Άριστα Παμψηφεί . Παρών κι ο θείος μου ο Μίκης .

1982- 1992 – Συνέχισα τις σπουδές μου στο Εθνικό Ωδείο αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί απο την τάξη της ΡίταςΒούρτση, η οποία υπήρξε και μέντοράς μου στην πιανιστική μου διαδρομή.

1992- 1996 – Σπούδασα Φωνητική και Σύγχρονο τραγούδι στο Πειραματικό Ωδείο ενώ παρακολούθησα σεμινάρια φωνητικής δραματουργίας .

1993 – 1994 - Παντρεύτηκα τον σύντροφο μου Νίκο και έφερα στη ζωή την πρώτη μου κόρη Φλωριάννα και το 1998 την δεύτερη μου κόρη Ανδριανή.

1999 – Ξεκινάει η συνεργασία μου με την Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη ως καθηγήτρια φωνητικής & θεατρικού τραγουδιού στην οποία παραμένω μέχρι και το 2023

2000- Εκδίδεται το πρώτο μου παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο “Η Παραμυθάδα με τις νότες”εκδ. Ελληνικά γράμματα όπου και το προλογίζει ο θείος μου Μίκης .

2000 – Ξεκίνησα τις μουσικές μου συνεργασίες στο Θέατρο με μουσικές συνθέσεις , επιμέλειες και διδασκαλίες δίπλα σε σημαντικούς σκηνοθέτες.

2002- μέχρι σήμερα Συνεχίζω δυναμικά την συγγραφική μου πορεία και διακρίνομαι στον χώρο του παιδικού βιβλίου με το βιβλίο “Μουσούδα ,σ’ αγαπώ”εκδ. Μίνωας με πολύ καλές κριτικές.

2008- Γράφω πρωτότυπη μουσική για την ταινία “Sappho” αποσπώντας το Α’ Βραβείο απο το Κινηματογραφικό Φεστιβαλ Κύπρου.

2017 – Βραβεύομαι απο το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης για την συγγραφική μου δράση.

2019 – Εκδίδεται το βιβλίο μου “Εγώ , είμαι η φωνή μου” , εκδ, Μίνωας, με το οποίο φωτίζω πτυχές που αφορούν την ανθρώπινη φωνή.

2022 – Βραβεύομαι από τον Σύλλογο Τριτέκνων στην Λάρισα Θεσσαλίας για την συγγραφική μου δράση .

2023 – Οργανώνω για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Χανιά , το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ για παιδιά & εφήβους με μεγάλη επιτυχία.

2023 – Κυκλοφορεί το νέο μου παιδικό βιβλίο “Μια παράξενη κυρία που την λένε Δυσλεξία”εκδ. Έναστρον , το πρώτο στην Ελλάδα που απευθύνεται με αμεσότητα στα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας προβάλλοντας την Δυσλεξία με ιδιαίτερη ευαισθησία κι επουδενί ως πρόβλημα.

2023 Νοέμβρης – Εξέδωσα το πρότυπο μουσικό εργαστήρι για γονείς και βρέφη “Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη” εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένας σύγχρονος δημιουργικός τρόπος με τον οποίο γονείς και βρέφη μπορούν να αλληλεπιδρούν , αναπτύσσοντας θετικά συναισθήματα .

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->