ergasia zeitoudai    proioda

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων για το 8ο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Το υδάτινο στοιχείο στη Θεσσαλική πεδιάδα, ιστορικές κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5-6 Ιουλίου του 2024 στο Προάστιο του Δήμου Παλαμά, και για το 8ο Καραγκούνικο Αντάμωμα με τη συμμετοχή των χορευτικών όλων των συλλόγων της πεδινής Θεσσαλίας και πέραν αυτής στις 7 Ιουλίου.

ethnologiko 1
Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση ανάδειξης των στοιχείων του Καραγκούνικου πολιτισμού με εμπεριστατωμένες πληροφορίες για την ζωή δίπλα στο νερό στον Θεσσαλικό κάμπο, αλλά και ενημέρωση για τους κινδύνους από τις πλημμύρες που πλήττουν κατά καιρούς τον τόπο και τον τρόπο πρόληψης και προστασίας από αυτές.Το Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικό τόπο μέσα στη Θεσσαλία ο οποίος αποφασίζεται από τη Γενική Συνέλευση του Οργάνου και ολοκληρώνεται με την παράδοση της σημαίας της Αμφικτιονίας στο Δήμαρχο της πόλης που θα υλοποιήσει την επόμενη. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Παλαμά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Η επίσημη έναρξη του 8ου Εθνολογικού Συνεδρίου θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Προαστίου με την παρουσία και τη συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων και καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εισηγητών. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν στις 4, 5 και 6 Ιουλίου στον ίδιο χώρο με πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία εισηγήσεων.
Το 8ο Καραγκούνικο Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 8:00μ.μ.με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτικών ομάδων Καραγκούνηδων τόσο από όλη της Θεσσαλία, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα υπό τους ήχους μεγάλης ορχήστρας που θα ερμηνεύσει αποκλειστικά τραγούδια και μελωδίες των Καραγκούνηδων όλων των περιοχών της Θεσσαλίας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση συνιστά τη μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση ομορφιάς, χαράς και γνωριμίας όλων των Καραγκούνηδων του Θεσσαλικού κάμπου έως τώρα. Κατά τη διάρκεια του Ανταμώματος και μετά το υπερθέαμα που θα απολαύσουν οι επισκέπτες από τον κοινό χορό των εκατοντάδων χορευτών θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Σημαίας της Αμφικτιονίαςστον Δήμαρχο Λαρισαίων , αφού το επόμενο Συνέδριο και Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στην Πελασγίδα Λάρισα.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->