ergasia zeitoudai    proioda

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

 Ένα ακόμα πολύχρωμο «μωσαϊκό» από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς  ξετυλίχθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 56ης Διεθνούς  Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει, με επιτυχία, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας  και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 Ειδικότερα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει, διαδοχικά, επί σκηνής τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής που παρουσίασε χορούς από τη Σάμο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης» με χορούς από την περιοχή τους, τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο Αγίου Αθανασίου «Χοραγωγία» Λάρισας με χορούς από τη Θεσσαλική πρωτεύουσα, τον Λαογραφικό, Χορευτικό Όμιλο «Καραγκούνα»  με πρόγραμμα από τον Πόντο, το Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ» που έφερε νησιώτικο αέρα, χορεύοντας Λευκάδα και Κέρκυρα, τον Χορευτικό, τον Λαογραφικό Όμιλο «Καλλίχορος» με χορούς από τα Γρεβενά και, τέλος, το Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης του Καραγκούνικου Λαϊκού Πολιτισμού «Η Ψηφίδα» με τοπικούς χορούς και την αναβίωση του εθίμου της Βερβερίτσας.

Στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, στο Φράγκο εμφανίστηκε η Νέα Ζηλανδία και στον Μεσενικόλα χόρεψαν οι ΗΠΑ.

Αυτή ήταν η πέμπτη κατά σειρά βραδιά της διοργάνωσης  που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε, για άλλη μια φορά, εντυπωσιακή και μέχρι και τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, που ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις των χορευτικών, η πλατεία ήταν γεμάτη από ανθρώπους όλων των ηλικιών που στηρίζουν εμπράκτως το θεσμό, καταδεικνύοντας τη δυναμική του αλλά και την πολυδιάστατη σημασία του και για τα πολιτιστικά δρώμενα και για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

 Τα 56α Καραϊσκάκεια είναι αφιερωμένα στην ειρήνη και στη συμφιλίωση των λαών και έτσι, από την Καρδίτσα, την καρδιά της Ελλάδας, υψώνεται καθημερινά, σε όλο τον κόσμο, ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ αυτών των ύψιστων  πανανθρώπινων αξιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Ομάδα Χορού MY GYM-Νάντια Ράγκου

>Ένωση Γυναικών Αγίων Σαράντα «Ρόδον το Αμάραντον»

>Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών Νάξου

>Όμιλος Πόντιων Χορευτών Καβάλας

> Σύλλογος έρευνας και διάδοσης της κρητικής παράδοσης "Ιδαία γη"

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος»

 

Στους υπόλοιπους Δήμους

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 – Ώρα 21:00

Ιτέα: ΗΠΑ

Πτελοπούλα: Νέα Ζηλανδία

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00

>Σύλλογος Γυναικών Καππαδοκικού

>Σύντομη εμφάνιση ξένων χορευτικών (ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία)

>Χαιρετισμοί - Τελετή Λήξης

>Βραδιά Φιλίας

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Όμιλος Εταιρειών OTE – COSMOTE, Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Επιχείρηση Παραγωγής Τροφίμων DAMAVAND A.E., Βιομηχανία Παραγωγής Λιπασμάτων BHP Organic Fertilizers, Βιοτεχνία Συστημάτων Σκίασης Γιαννακάκης, Επιχείρηση Ηλεκτρικών Ζορμπάς, Γυμναστήριο MY GYM, Ελληνική Βιομηχανία Ξύλινων Κουφωμάτων ΤΣΙΓΚΑΣ Α.Ε., Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ  JOIN US, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Εταιρεία ΚΛΙΑΦΑΣ Αναψυκτικά, Μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου (Παραγωγός λεβάντας), Glow Up (Ελίνα Ντασκαγιάννη), Κατάστημα Ένδυσης DESSANERO, Ινστιτούτο Αισθητικής Δώρα Γκαβαλέκα

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

Παρουσιάζει:  η Βανέσσα Στυλοπούλου

Ζωντανή αναμετάδοση μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

kara29 6 1

kara29 6 3

kara29 6 4

kara29 6 5

kara29 6 6

kara29 6 7

kara29 6 8

kara29 6 9

kara29 6 10

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->