hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora labropoulos   

athoos 6 mikroi

ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Με τη Θεσσαλία να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», για ενδεχόμενη νέα κακοκαιρία, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με δηλώσεις του , «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», για τη μόλυνση του Παγασητικού από λύματα που προέρχονται από τη λίμνη Κάρλα 


Με τη Θεσσαλία να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», για ενδεχόμενη νέα κακοκαιρία, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με δηλώσεις του στο Dnews, «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», για τη μόλυνση του Παγασητικού από λύματα που προέρχονται από τη λίμνη Κάρλα και θέτει προ των ευθυνών του τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

 Πριν από λίγα 24ωρα ο δήμαρχος του Βόλου, έκανε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, υποστηρίζοντας ότι πέφτουν καθημερινά στον Παγασητικό 700.000 κυβικά λύματα. Συνεργεία του δήμου του, μετά από σχετικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, διαπίστωσαν την ύπαρξη κολοβακτηριδίων, εντερόκοκκου και άλλων παθογόνων οργανισμών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, λίγο μετά τη λίμνη Κάρλα, έχει δημιουργηθεί μία ακόμα λίμνη, γεμάτη με ψόφια ζώα, κόπρανα από τα μαντριά και λύματα του βιολογικού της Λάρισας. Αυτά πέφτουν στον Παγασητικό, αφού όπως υποστηρίζει είναι ανοικτό το θυρόφραγμα αυτής της λίμνης. Ο κ. Μπέος, θεωρεί μάλιστα υπεύθυνο για την όλη κατάσταση τον κ. Αγοραστό, στον οποίο επίσης εστάλη η μήνυση του δημάρχου.

 «Το αρμόδιο υπουργείο δεν έκανε σωστές μετρήσεις στον Παγασητικό», λέει στο Dnews ο κ. Μπέος. «Μέτρησαν τα μέταλλα και τα χημικά, ενώ δε μέτρησαν τα κολοβακτηρίδια και τα λύματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία. Το υπουργείο θέλει να δικαιολογήσει κάποιους, επισημαίνει».

Μεγάλο κίνδυνο για τον Παγασητικό, θεωρεί ότι αποτελούν τα λύματα που πέφτουν σε αυτόν, από τη λίμνη Κάρλα και τους ποταμούς, ο καθηγητής Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, με έδρα τη Θες/νίκη, Δημήτρης Εμμανουλούδης.

« Αυτά που έχουν κατεβάσει οι χείμαρροι, ειδικά μετά από αυτή τη θεομηνία, είναι ότι πιο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Γιατί περιλαμβάνει, ζωικά απόβλητα, ψοφίμια, ακαθαρσίες, αλλά και χημικά απόβλητα από βυρσοδεψεία και άλλα εργοστάσια. Πρόκειται για μία απίστευτη πηγή μόλυνσης. Ο Παγασητικός είναι κλειστός κόλπος και όταν χύνονται σε αυτόν τέτοια απόβλητα, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης. Αν ήταν στην ανοικτή θάλασσα θα υπήρχε κάποια ανανέωση, με τα θαλάσσια ρεύματα, αλλά εδώ η περίπτωση είναι διαφορετική», σημειώνει ο κ. Εμμανουλούδης.

πηγή: dnews.gr

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 athoos 1

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

mikroi

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->