ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Typography

Από το Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Υγιεινιστή και Γεωπόνο Σωκράτη Βασιλάκο*

Την περασμένη Πέμπτη 30-11-23 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα της ΠΕΔ η 4η προγραμματισμένη διάλεξη του Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, Υγιεινιστή και Γεωπόνου Σωκράτη Βασιλάκου, με θέμα:

ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ  Ή ΟΙ ΖΩΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ;

Με  σύνθημά του: ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ, ο κ. Σωκράτης Βασιλάκος συνεχίζει την 5η και τελευταία του διάλεξη, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, την προσεχή Πέμπτη 7-12-23 ώρα 6.30 το απόγευμα. Το θέμα της  είναι:

ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΩΜΙΚΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

 

1. Η διατροφή μας επηρεάζει τα γονίδια στην έκφρασή τους και  τα γονίδια με τη σειρά τους μεταβιβάζουν τις πληροφορίες στο σώμα μας για να έχουμε υγεία ή αρρώστιες.  Οι υγιεινές τροφές στέλνουν στα γονίδιά μας μηνύματα υγείας και οι ανθυγιεινές αρρώστιας. Με το ξημέρωμα του 21ου αιώνα ή αρχές της δεκαετίας του 2000, πραγματοποιήθηκε η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA οπότε ξεκινάει να «χτίζεται» η νέα επιστήμη της Διατροφογενετικής και Διατροφογενωμικής που συμβάλει αποτελεσματικά στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.

2. Κάποιοι άνθρωποι έχουν διαταραχές στην πρόσληψη της τροφής και ίσως δεν το γνωρίζουν.  Κάποιες από τις πιο συνηθισμένες διαταραχές είναι:  η ψυχογενής ανορεξία, η ψυχογενής βουλιμία, η επεισοδιακή υπερφαγία, η ορθορεξία, η νυχτερινή πρόσληψη τροφής.   Οι διαταραχές αυτές χαρακτηρίζονται από ακραία συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές, σχετικά με τη λήψη τροφής, το βάρος και την εικόνα του σώματος.

       Έτσι είναι σημαντικό ο κάθε διαιτολόγος να ανιχνεύει και αυτή την παράμετρο του κάθε επισκέπτη-ασθενή του,  ενώ ο κάθε ένας από εμάς ας έχει στα υπόψη του ότι υπάρχουν και  τέτοιες διαταραχές, γιατί ίσως κάποια στιγμή η ΓΝΩΣΗ αυτή να φανεί χρήσιμη.

      3. Τα περιττά κιλά αποτελούν πρόβλημα για την υγεία μας και τα πολλά κιλά κυρίως η παχυσαρκία, αποτελούν μια σοβαρή αρρώστια.

      Γνωρίζετε τους λόγους που συντελούν στο να παίρνουμε βάρος και τις τεχνικές και μεθόδους που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να αποβάλλουμε περιττά κιλά αλλά το κυριότερο να διατηρήσουμε το νέο βάρος μας και να μην υποτροπιάσουμε; Γνωρίζετε ότι το 85-95% όλων εκείνων που ακολουθούν τα συνηθισμένα προγράμματα δίαιτας για απώλεια βάρους, υποτροπιάζουν και επανέρχονται στα πριν την δίαιτα κιλά και μάλιστα παίρνοντας επί πλέον βάρος;  Τελικά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους  μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας σε όλα αυτά;  Η απάντηση είναι ΝΑΙ, αρκεί όμως να το θελήσουμε. Αρκεί να αποκτήσουμε ΓΝΩΣΗ.

«ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ»

vasilakos pente 2

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  • Με το τέλος των 5 διαλέξεων στην ΠΕΔ, η προσπάθεια ΓΝΩΣΗ του Σωκράτη Βασιλάκου θα συνεχιστεί με σειρά νέων διαλέξεων στο Εντευκτήριο του Αγροκτήματός του, στην περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα και μπορεί να συμμετέχει με ελεύθερη είσοδο κάθε ενδιαφερόμενος.
  • Στο τέλος της διάλεξης της Πέμπτης, θα διανέμεται δωρεάν το εγχειρίδιο του Σωκράτη Βασιλάκου με τίτλο: ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ.

*Ο Σωκράτης Βασιλάκος Ασχολείται επίσης με  την Οικολογία, τη Βοτανολογία, τη Βιολογική Καλλιέργεια. Είναι Ακτιβιστής, Αρθρογράφος, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών και Συγγραφέας. Ασχολείται με θέματα υγείας και διατροφής από το έτος 1993

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->