Το διάστημα από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου διεξήχθη στην Αθήνα στο Metropolitan Expo η Έκθεση τροφίμων FOOD EXPO.
Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη υποδέχτηκε χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού, της μαζικής εστίασης, της χονδρικής και της οργανωμένης λιανικής από όλο τον κόσμο. Η Περιφέρεια είχε μια δυναμική παρουσία με 45 επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας να παρουσιάζουν στα περίπτερα τους προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας. Σε μια εξαιρετική παράλληλη εκδήλωση στο Mediterranean Food Stage – Meze Project σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον Chef Παναγούλη Βασίλη οι επισκέπτες δοκίμασαν παραδοσιακές συνταγές και παραδοσιακά θεσσαλικά προϊόντα και ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα 4 επιμελητήρια της περιοχής μας ενίσχυσε οικονομικά όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν όπως κάνει και σε όλες τις αντίστοιχες εκθέσεις τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού. Βασικός στόχος του Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα είναι η συνεχής ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα και μέσω της ανάδειξης της ποιότητας των προϊόντων να προκύψει η προστιθέμενη αξία που θα δώσει μια νέα προοπτική στην πρωτογενή παραγωγή.
Την Περιφερειακή αρχή εκπροσώπησε ο περιφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημήτρης Τσέτσιλας όπως και o Διευθυντής της ΔΑΟ Λάρισας κ. Δημήτρης Σταυρίδης. Τα θεσσαλικά περίπτερα επισκέφθηκε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκης.