ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Σιδηροδρομική τραγωδία μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του επιβατικού με τουλάχιστον 350 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα. Νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης έξω από τα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, πολλοί οι σοβαρά τραυματισμένοι επιβάτες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Γερανοί σηκώνουν τα συντρίμμια των βαγονιών και δυστυχώς ήδη έχουν εντοπίσει αρκετά απανθρακωμένα πτώματα, με τον τραγικό απολογισμό να εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

tempi 1

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των επιβατών

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εξελίσσονται στο νοσοκομείο Λάρισας. Συγγενείς επιβατών περιμένουν να μάθουν τι απέγινε ο δικός τους άνθρωπος.

Έχει ήδη ξεκινήσει η σκληρή διαδικασία της αναγνώρισης θυμάτων με ψυχολόγους της Αστυνομίας να βρίσκονται εκεί προκειμένου να στηρίξουν τους συγγενείς.

Διαβάζουν ονόματα των τραυματιών και όποιος δεν ακούει το όνομα που αγωνιά να ακούσει, μένει για την επόμενη τραγική φάση.

Συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αμφιθέατρο συγκλονισμένοι και καταρρακωμένοι συγγενείς θυμάτων περιμένουν την χειρότερη στιγμή που θα αντικρύσουν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

tempi pleuris

 

9:20 Οικονόμου: Έχει ξεκινήσει έρευνα
Σε δήλωσή του έξω από το Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Οικονόμου τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για αυτή την τραγωδία.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

6:18 Στους 32 οι νεκροί
Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 32. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 55 τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Πλέον οι έρευνες των διασωστών επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν σχεδόν διαλυθεί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης . Γερανοφόρα σηκώνουν τα βαγόνια προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->