Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε και φέτος στους Σοφάδες, παρουσία εκατοντάδων πιστών, η Πολιούχος Αγιά Παρασκευή.
Την Παρασκευή το απόγευμα, 25 Ιουλίου έγινε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας ενώ το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
Στις 7.30 το απόγευμα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος, Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας. Η πομπή, αποτελούμενη από μπάντα του στρατού, τον εκκλησιαστικό τελετάρχη αιδεσιμολογιώτατο π. Ηλία Γώγο, την Ιερή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής, το Ιερατείο της περιοχής Σοφάδων και πλήθος κόσμου, ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και δια μέσω της κεντρικής πλατείας και των οδών Κιερίου, Αγ. Γεωργίου, τερμάτισε στην Κεντρική Πλατεία, όπου τελέστηκε Αρτοκλασία μετά θείου Κηρύγματος.
Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Τσιάρας, η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο βουλευτής κ. Τέλης Σπάνιας, εκπρόσωπος του βουλευτή Γ. Κωτσού, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστας Τέλιος, εκπρόσωποι της ΠΥ Σοφάδων και του ΑΤ Σοφάδων, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.