pilatospilatos1    

 

    

  

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της φετινής αρδευτικής περιόδου έκρουσαν οι αγρότες του Δήμου Σοφάδων.

Η χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα αποθέματα στη λίμνη Σμοκόβου είναι ελάχιστα αν όχι ανύπαρκτα.
Οι αγρότες το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία των Συλλόγων και της ΕΟΑΣΚ, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στον ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος με αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος , την ολοκλήρωση των κλειστών δικτύων Σμοκόβου (μελέτη Λαζαρίδη) και τον εμπλουτισμό της λίμνης από τον ποταμό Βαθυλακιώτη.
Έξω από τα γραφεία του ΤΟΕΒ ο Γραματέας της ΕΟΑΣΚ Γιάννης Τσιούτρας και ο Πρόεδρος Κώστας Τζέλλας αναφέρθηκαν στα αιτήματα και μίλησαν για διαχρονικές ευθύνες όλων των κρατικών φορέων, που δεν προχωρούν το έργο των κλειστών δικτύων άρδευσης

toev thess 4
Εν συνεχεία αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Διοίκηση του ΤΟΕΒ όπου συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Σπύρο Γιωτάκο για ζητήματα που αφορούν την περυσινή άρδευση και το έργο των κλειστών δικτύων. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τη φετινή αρδευτική περίοδο καθώς η στάθμη της λίμνης Σμοκόβου βρίσκεται στο κατώτατο όριο ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν βρέξει δεν υπάρχουν περιθώρια άρδευσης. Όπως είπε η ποσότητα για τις ανάγκες άρδευσης μιας μόνο χρονιάς συγκεντρώνεται σε τρία χρόνια!
Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δημοσθένη Κατσή και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Τέλιου.

 

 toev thess 1

toev thess 2

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

  

 vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->