Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, μαθητές/τριες 4 τμημάτων του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας μέσα στον Μάρτιο και Απρίλιο 2025 με θέμα “Ταφικά έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Θεσσαλών”.
Η αρχαιολόγος κ. Λευκή Θεογιάννη μίλησε αναλυτικά στα παιδιά για τις ταφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων με έμφαση στην περιοχή της Θεσσαλίας εστιάζοντας στους διαφορετικούς τύπους τάφων, στα ταφικά έθιμα και στα κτερίσματα (ταφικά αφιερώματα). Έπειτα ακολούθησε σχετική ξενάγηση στον χώρο του Μουσείου όπου τα παιδιά περιεργάστηκαν τα σχετικά εκθέματα δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αντικείμενα που συνόδευαν τους νεκρούς, όπως αγγεία, κοσμήματα, αρωματοδοχεία και εγχειρίδια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και διά του τύπου τις αρχαιολόγους και τους/τις υπαλλήλους του Μουσείου που προσέφεραν στους/στις μαθητές/τριες του σχολείου μας μια ευκαιρία βιωματικής μάθησης και σύνδεσης της σχολικής γνώσης με την αυθεντική εμπειρία των αρχαιολογικών ευρημάτων συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια μουσειακής παιδείας.