Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετείχε στη διαδικτυακή δράση του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ιεράπετρας-Νεάπολης με θέμα «Συνταγές με άρωμα Χριστουγέννων και λίγα τροφοχιλιόμετρα...».
Μαθητές της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων της Γ΄ τάξης παρουσίασαν μια παραδοσιακή αλμυρή βασιλόπιτα, την τυρόπιτα, ως αντιπροσωπευτική συνταγή της περιοχής.
Η συνταγή βασίστηκε στη χρήση τοπικών προϊόντων, όπως αλεύρι από τον αλευρόμυλο Πυρροντζέλλο, τυρί από το γαλακτοπωλείο Γαϊτανίδη και αυγά από τον ορεινό όγκο της περιοχής, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Οι μαθητές γνώρισαν την έννοια του τροφοχιλιόμετρου, ενώ η δράση προήγαγε τη βιώσιμη διατροφή και τη γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα.
Η δράση είχε την υποστήριξη της WWF Hellas και ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνου στο σχολείο για τη συμβολή του στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Τους μαθητές καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Θεοδωράκη, Φώτιος Μαυραντζάς και Δημήτριος Σακελλαρίου, σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας.