hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora pappas fro

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2024 τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Αργυρίου.

 

 Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τ.Κ. Μαράθου.
   Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι την Β΄ προς Κορινθίους επιστολή του, ο Απόστολος Παύλος την στέλνει ευρισκόμενος στην φυλακή της Ρώμης, για να τους στερεώσει στην πίστη και να τους καθοδηγήσει στη σωτηρία, με οδηγίες και παροτρύνσεις, σχετικά με το πως πρέπει να είναι ο Χριστιανός, που έχει αληθινή πίστη προς τον Ιησού Χριστό.
Στο αποστολικό ανάγνωσμα που αναφέρεται στην αρετή της ελεημοσύνης, ο Απόστολος Παύλος διδάσκει: «ὁ σπείρων φειδομένως φειδομένως καὶ θερίσει, καὶ ὁ σπείρων ἐπ᾿ εὐλογίαις ἐπ᾿ εὐλογίαις καὶ θερίσει».
   Ο Χριστιανός πρέπει να προσφέρει στους συνανθρώπους του ανιδιοτελώς και χωρίς δεύτερες σκέψεις, για να του ανταποδίδει ο Θεός την προσφορά του, σύμφωνα με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου: «ἐσκόρπισεν, ἔδωκε τοῖς πένησιν· ἡ δικαιοσύνη αὐτοῦ μένει εἰς τὸν αἰῶνα».
Οι άνθρωποι που λειτουργούν με σκεπτικισμό, επιφυλάσσονται να προσφέρουν στους άλλους, ενώ ο Θεός είναι ελεήμων, φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος απέναντι στους ανθρώπους, παρά τις αμαρτίες και τις πτώσεις τους.
   Οι Χριστιανοί που αγαπούν αληθινά τον Θεό, πρέπει να αναγάγουν σε Αυτόν τις πράξεις ελεημοσύνης τους προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ώστε ο Θεός να ανταμείβει πλουσιοπάροχα την προσφορά τους.
   Βιώνοντας την παρουσία του Θεού στη ζωή τους, μοιράζονται με τους άλλους τα πνευματικά και υλικά αγαθά που ο Θεός τους έχει δώσει, συντελώντας στην βελτίωση της πνευματικής κατάστασης και της δικής τους και των άλλων.
Εφαρμόζοντας τα έργα που είναι ευάρεστα στον Θεό και ωφέλιμα στους ανθρώπους, επιτελούν την δικαιοσύνη του Θεού, δηλαδή το θέλημά Του και οδηγούνται στη σωτηρία τους.

 01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->