hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora pappas fro

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, με τους μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία.

Με επισκέψεις στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο «Μαγούλα Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος» και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον τομέα της συντήρησης, συμπληρώνοντας έτσι τις θεωρητικές τους γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο.
Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται σε μνημεία εξαιρετικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν λεπτομερώς τεχνικές συντήρησης τοιχογραφιών, ξυλόγλυπτων και δομικών στοιχείων, αποκτώντας μια βαθύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι συντηρητές. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να συνδυάσουν την αγάπη τους για τις τέχνες με την επιθυμία τους να προσφέρουν στην κοινωνία.

epal politistiko 2
Η εμπειρία αυτή ενίσχυσε την πεποίθηση των μαθητών ότι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούν στο σχολείο έχουν άμεση εφαρμογή στην επαγγελματική ζωή. Οι μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας Νάκου Σταυρούλα ΠΕ89.01, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς οι αρχές της συντήρησης εφαρμόζονται στην πράξη, αποκτώντας έτσι ένα πλεονέκτημα στην επαγγελματική τους πορεία.
Το σχολείο μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και ιδιαίτερα στην Μαργαρίτα Τηλιοπούλου, Αθανασία Κραχτοπούλου και τη Χαραλαμπία Σακελλάρη και στον Νικολή Δημήτριο για την άψογη οργάνωση και την μοναδική αυτή εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές μας. Με την ευκαιρία αυτή, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας καλεί όλους τους πολίτες να ενδιαφερθούν και να συμμετάσχουν σε δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->