hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora pappas fro

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ενημέρωση ενεργειών για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καρδίτσας

 -Επί του αντικειμένου του θέματος και στο πλαίσιο αντιμετώπισης περιστατικού εμφάνισης αρκούδας με το μικρό της πέριξ της αναρρυθμιστικής Λίμνης περιοχής αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καρδίτσας, σας γνωρίζουμε τα εξής: Το τροφικό κίνητρο καθώς και η εξοικείωση των αρκούδων με τον άνθρωπο είναι οι πιο διαδεδομένες θεωρίες για την προσέγγισή τους σε κατοικημένες περιοχές. Με την Α.Π.:ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/106760/4094/02-10-2024 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνδυασμό με το πλαίσιο της με αρ.104180/433/5- 02-2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης « Πρωτόκολλο Ενεργειών-Κατηγορίες Περιστατικών» , εξιδικεύονται κατά περίπτωση οι ενέργειες για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές.

-Συνιστούμε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής προσέγγισης της αρκούδας, την αποκομιδή των απορριμμάτων και το συχνό πλύσιμο των κάδων ώστε να είναι καθαροί.

 -Τα απορρίματα ανθρωπογενούς προέλευσης προσελκύουν τα άγρια ζώα γενικότερα και όχι μόνο τις αρκούδες. -Ο σύλλογος μελισσοκόμων Καρδίτσας να ενημερώσει τα μέλη του για την παρουσία αρκούδας στη συγκεκριμένη περιοχή.

-Η αρκούδα μπορεί να εμφανίζει ανεκτικότητα στην ανθρώπινη παρουσία,είναι όμως ζώο της άγριας πανίδας και σε περίπτωση που νιώσει ότι απειλείται υιοθετεί αμυντική συμπεριφορά. -Κατά πάσα πιθανότητα η αρκούδα τη συγκεκριμένη περιοχή τη χρησιμοποίησε για πέρασμα .(Στις περισσότερες των περιπτώσεων το ζώο απομακρύνεται από την περιοχή μόνο του)

- Σε περίπτωση περιστατικού προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένη περιοχή ή οικισμό, άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 24410-79862 από 7:00π.μ.έως 15:00 μ.μ. και 24410-79858 από 7:00π.μ. έως 22:00 μ.μ.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->