hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora pappas fro

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και θα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

 

Στη συνέχεια, προέστη της επισήμου Δοξολογίας επί τη εορτή του αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
   Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι ο απόστολος Παύλος συνέγραψε την Β΄ προς Κορινθίους επιστολή του, ως στοργικός πνευματικός πατέρας που ενδιαφέρεται για την πρόοδο και ευημερία των πνευματικών του παιδιών.
   Ο Απόστολος Παύλος επισημαίνει, ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να είναι άνθρωποι των τύπων αλλά της ουσίας και με αφορμή την βρώση των ειδωλόθυτων από τους Χριστιανούς τονίζει, ότι οι άνθρωποι δεν γίνονται μιαροί από τις τροφές που τρώνε, αλλά πρέπει να κάνουν υπέρβαση των υλικών πραγμάτων. Διδάσκει τους Χριστιανούς της εποχής του αλλά και εμάς, ότι πρέπει να προσέχουμε τις συναναστροφές μας με τους άλλους ανθρώπους και να μην παρασυρόμαστε από τα δικά τους ήθη και από την διαγωγή τους. Επίσης τονίζει στους Χριστιανούς: «ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καὶ ἐμπεριπατήσω, καὶ ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καὶ αὐτοὶ ἔσονταί μοι λαός».
   Με το Άγιο Βάπτισμα οι Χριστιανοί γινόμαστε ναοί του Θεού,που ζει μέσα στις καρδιές μας και συναναστρέφεται μαζί μας και καλούμαστε να βιώσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος , που είναι η ειρήνη, η αγάπη, η φιλαδελφία, η χρηστότης, η μακροθυμία, η εγκράτεια, που μας οδηγούν στην παραδείσια κατάσταση.
   Οι εορταζόμενοι Άγιοι Αρτέμιος και Γεράσιμος και η Οσία Ματρώνα έγιναν με τον πνευματικό τους αγώνα ναοί του Αγίου Πνεύματος και αυτό αποδεικνύεται από τα θαυματουργούντα ιερά λείψανά τους.
   Οι Άγιοι ήταν απλοί άνθρωποι όπως εμείς, που ομολόγησαν την πίστη τους στον Ιησού Χριστό, έγιναν μιμητές Του και ο Θεός τους αγίασε μέσω της κοινωνίας Του μαζί τους και πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, για να επιτύχουμε κι εμείς την «αντίδοση των θείων ιδιωμάτων» που ο Θεός τους χάρισε.
   Μετά το τέλος της δοξολογίας εντός του ιερού Ναού αναγνώστηκε από αξιωματικό της Αστυνομικής Δ/νσης η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου ο οποίος τονίζει ότι η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» είναι η μέρα που επέλεξε η Πολιτεία να την ταυτίσει με την καθολική αποδοχή και εκτίμηση της κοινωνίας προς τον Οργανισμό της και το προσωπικό του, ημέρα τιμητικής αναγνώρισης για τη σημαντική εθνική και κοινωνική προσφορά του Σώματος τα 40 χρόνια της λειτουργίας του ως ενιαίο μετά τη συγχώνευση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομία Πόλεων.
   «Αγαπητοί Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,
   Αυτή η Αστυνομία τιμάται σήμερα. Σε αυτήν την Αστυνομία, έχουμε την τιμή να υπηρετούμε. Σε αυτήν την Αστυνομία στηρίζεται η Πολιτεία για να χαράξει τη μελλοντική της πορεία. Σε αυτήν την Αστυνομία, προσβλέπουν οι πολίτες, ώστε να οργανώσουν τη ζωή και το μέλλον τους με όρους σταθερότητας και ασφάλειας. Έχουμε λοιπόν χρέος, να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.
   Έχουμε χρέος να ανταποδώσουμε με το έργο μας, την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλει η κοινωνία και η Πολιτεία.
   Ο αγώνας είναι κοινός, η προσπάθεια συλλογική και δεν περισσεύει κανείς, ανεξαρτήτως βαθμού, ρόλου ή θέσης, υπό την οποία επιτελεί το καθήκον του στο Σώμα της Αστυνομίας. Από το νεότερο Δόκιμο Αστυφύλακα μέχρι τον Αρχηγό, οι πολιτικοί υπάλληλοι, οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι εν αποστρατεία συνάδελφοι, όλοι μαζί συμμετέχουμε στην επίτευξη του κοινού στόχου.

artemios konst
   Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο και πείσμα. Είναι χρέος μας όχι μόνο απέναντι στην κοινωνία και την Πατρίδα, αλλά και στη μνήμη των φίλων, των συναδέλφων, των συνεργατών μας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πιστοί στον όρκο και τα ιδανικά τους.
   Μαζί επίσης θα ξεπεράσουμε και τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς που προστέθηκαν στην καθημερινότητα όλων μας, ως επιπτώσεις των διαδοχικών κρίσεων. Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τις γνωρίζει και εργάζεται για την επίλυσή τους.
Από καρδιάς, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς, γυναίκες και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετείτε με ήθος και ανιδιοτέλεια, σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο και σας καλώ να συνεχίσουμε όλοι μαζί με αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης.
                                                                                   Χρόνια πολλά!»

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->