vas1vas2

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στον τόπο του Μαρτυρίου του, το Φανάρι

 Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος και προστάτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως άγιος ιερομάρτυς Σεραφείμ αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου στον τόπο του Μαρτυρίου του, το Φανάρι. Μια εορτή και πανήγυρη που θέσπισε το 1936 ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρός Ιεζεκιήλ να τελείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Το εσπέρας του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η επίσημος υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευση αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Την τιμία Κάρα κόμισε ο ιερομόναχος Ιωσήφ, αδελφός της Ιεράς Μονής Κορώνης. Να σημειώσουμε ότι η τιμία Κάρα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κορώνης ως τιμαλφές απόκτημα χαρίζοντας σ’ αυτούς που με πίστη προστρέχουν «πάσιν ἰάματα».

Ακολούθησε η τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

00 Custom

 

03 Custom

 

05 Custom

06 Custom

07 Custom

 

09 Custom

10 Custom

 

 

13 Custom

14 Custom

15 Custom

16 Custom

 

 

 

20 Custom

21 Custom

22 Custom

 

 

25 Custom

 

26 Custom

 

28 Custom

 

 

 

32 Custom

33 Custom

 

 

 

 

 

 

40 Custom

41 Custom

42 Custom

 

44 Custom

45 Custom

 

47 Custom

 

49 Custom

50 Custom

 

52 Custom

 

 

55 Custom

56 Custom

 

 

 

60 Custom

61 Custom

62 Custom

63 Custom

64 Custom

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Η εορτή ολοκληρώθηκε με τη λιτάνευση ιεράς εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης - Πετριλιωτίσσης και της χαριτοβρύτου κάρας του Αγίου Σεραφείμ.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας Φαναριωτίσσης - Πετριλιωτίσσης και την χαριτόβρυτο κάρα του Αγίου κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

Κατά την ομιλία του ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ανέφερε: ότι το ιερό Ευαγγέλιο διαβάζεται κατά περικοπήν, καθ’ όλη τη διάρκεια της Ινδίκτου ( εκκλησιαστικού έτους), που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει την 31η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας, διαρθρώνεται το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας με κέντρο το Πάσχα.

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν ιερό Ευαγγέλιο, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε, ως Χριστιανοί και μέλη της Εκκλησίας, σύμφωνα με την διδασκαλία του Χριστού.

Ο Χριστός μας διδάσκει: “καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως”, σε αντίθεση με την πεποίθηση πολλών ανατολικών λαών, που ήταν εκδικητικοί και εφάρμοζαν το: “ οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος” και του ελληνορωμαϊκού κόσμου, όπου ίσχυε το δίκαιο του ισχυρού.

Σε αντίθεση με αυτές τις λανθασμένες πεποιθήσεις και μιλώντας ως έχων εξουσία, ο Χριστός θέτει ως κριτήριο της συμπεριφοράς των ανθρώπων την ανιδιοτελή αγάπη, της οποίας ο Ίδιος αποτελεί πρότυπο, με την σταυρική του θυσία για την σωτηρία των ανθρώπων.

Το κριτήριο της ανιδιοτελούς αγάπης που δεν περιμένει ανταπόδοση ,το οποίο έθεσε ο Χριστός, το εφάρμοσε ο Άγιος Σεραφείμ, ο οποίος καταδικάστηκε άδικα σε φρικτό θάνατο και τον υπέμεινε αγόγγυστα ,διότι είχε την ίδια πεποίθηση με τον Απόστολο Παύλο: “εμοί το ζην Χριστός και το αποθανείν κέρδος”.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι ο βιολογικός θάνατος δεν είναι το τέλος της ζωής των ανθρώπων, αλλά συνεχίζεται και μετά θάνατον και για τους πιστούς και για τους απίστους, αλλά η διαφορά είναι, αν θα είναι οι άνθρωποι δεκτικοί του Φωτός του Χριστού και αν θα βρίσκονται κοντά ή μακριά Του.

Η τραγωδία της εποχής μας είναι, ότι δεν έχουμε ζωντανή πίστη στην Ανάσταση ,ενώ ο Άγιος Σεραφείμ που είχε θερμή πίστη και ανιδιοτελή αγάπη, υπέμεινε με καρτερία τα μαρτύρια και έγινε κατά τον λόγο του Χριστού “Υιός του Θεού του Υψίστου”.

00 Custom

 

03 Custom

 

06 Custom

07 Custom

08 Custom

 

09 Custom

10 Custom

11 Custom

 

 

 

16 Custom

 

 

24 Custom

 

 

 

28 Custom

29 Custom

30 Custom

31 Custom

32 Custom

 

34 Custom

 

36 Custom

37 Custom

 

 

41 Custom

42 Custom

43 Custom

44 Custom

 

 

47 Custom

 

 

 

51 Custom

 

53 Custom

 

55 Custom

56 Custom

57 Custom

58 Custom

59 Custom

60 Custom

61 Custom

62 Custom

63 Custom

64 Custom

65 Custom

66 Custom

67 Custom

68 Custom

69 Custom

70 Custom

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

  

 vas3

 

 

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->