ergasia zeitoudai     proioda

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ 2023-2-BG01-KA210-SCH-000176961 με θέμα STEAM INNOVATIVE TEACHING IN THE DIGITAL ERA πραγματοποιήθηκε η 1η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων στη Βουλγαρία από 31 Μαΐου ως 6 Ιουνίου 2024.


Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κα Αγλαΐα Αναστασοπούλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας, και κος Νικόλαος Γιαννέλος, εκπαιδευτικός Μουσικής συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη μαζί με εκπαιδευτικούς από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Βουλγαρίας (συντονιστής), της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας και της Εσθονίας.
Το πρόγραμμα προωθεί την εκπαίδευση STEAM που επικεντρώνεται στη μάθηση μέσω της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών και στόχο έχει την εξερεύνηση καλών πρακτικών και τη δημιουργία καινοτόμων μαθημάτων STEAM.
Για τον σκοπό αυτό η επίσκεψη ξεκίνησε με επιμόρφωση των συμμετεχόντων στις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας μέσω της παρακολούθησης βιωματικού εργαστηρίου κατά τη διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί εξασκήθηκαν στη χρήση ψηφιακών εργαλείων που είναι αναγκαία για τη δημιουργία μαθημάτων STEAM. Στη συνέχεια, σχηματίζοντας δύο μικτές διεθνείς ομάδες, εργάστηκαν για τη δημιουργία και την εφαρμογή καινοτόμων μαθημάτων χρησιμοποιώντας εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής.
Τα μαθήματα, που υλοποιήθηκαν στην Αγγλική γλώσσα, θα μεταφραστούν και θα εφαρμοστούν στα σχολεία των εταίρων και θα κοινοποιηθούν και σε άλλα Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα μέσω της πλατφόρμας eTwinning, ενώ το Σεπτέμβριο του 2025 θα παρουσιαστούν σε διεθνές συνέδριο.
2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->