ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης ‘’Εθελοντισμόςκαι Κοινότητα’’ που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη16 Απριλίου 2024, διδακτική επίσκεψη στο Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από αντιπροσωπεία εθελοντών μαθητών της Β΄ Τάξης του σχολείου μας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί καΛάντζου Αικατερίνη και καΛάππα Αλεξία.

Η Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, αφού καλωσόρισε εγκάρδια τα τους μαθητές και τις μαθήτριές μας,προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα, τους ενημέρωσεεκτενώς για την ιστορία του Οργανισμού και τη διαρκή συμμετοχή του σε διάφορες δραστηριότητες που προωθούν την αλληλεγγύη. Ειδική μνεία έγινε για τις δράσεις του Τμήματος της Καρδίτσας, που περιλαμβάνουν την άμεση ανταπόκρισή του στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές Ιανού και Ντάνιελ αλλά και την παροχή βοήθειας και στήριξης στους πληγέντες. Τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκαν στη συνέχεια και στην υποστήριξη που παρέχει ο Οργανισμός στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στα εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης για θέματα ασφάλειας και πρώτων βοηθειών αλλά και στις κοινωνικές εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν τους δεσμούς με την κοινότητα. 

 Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μέσα από ερωτήσειςγια την αξία της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της εθελοντικής προσφοράς στον συνάνθρωπο. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία να γίνει πιο γνωστό το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους μαθητές μας και να τους ενεργοποιήσει για τις εθελοντικές πρακτικές.Ευχαριστούμε θερμά την καΑικατερίνη Νταλντάνη, την καΣπυριδούλα Κρομμύδα, υπάλληλο του Τμήματος και την κα Κωνσταντίνα Τάμπα, κοινωνική λειτουργό για το χρόνο που αφιέρωσαν,  την άψογη ενημέρωση και τις απαντήσεις που έδωσαν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

lykeio5 erythros 1

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->