vas1vas2

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ο Αμάραντος άντεξε ο κάμπος καταστράφηκε. Πώς αντέχουμε όμως είναι το ερώτημα. Η εντατική βροχόπτωση έδειξε τη πορεία του νερού και τα δυνατά επικίνδυνα σημεία του καταγράφηκαν κατά τη τετραήμερη παραμονή μου στο χωριό.

Ήταν χρέος μου να βρίσκομαι στο χωριό τον τραυματισμένο Αμάραντο από τον Ιανό του Σεπτέμβρη του 2020. Και ήταν σαν χτες αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πέρασαν 36 μήνες από εκείνο το καταστροφικό βράδυ της 18 Σεπτέμβρη. Από τότε 3 χρόνια πορευόμαστε με την διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας του κατεπείγοντος καταστρέφοντας οχήματα και όνειρα για την διέλευσή του. Η καλλιέργεια κήπων λιγόστεψε και η έννοια οικιακή οικονομία μειώθηκε.
Κι έτσι λιγόστεψε η ανάβαση στο χωριό, χωριανών. Κι έτσι μας λείπουν οι άνθρωποι. Και αν το χωριό ξεμπαζώθηκε και η πρόοδος έργων αποκατάστασης ξεκίνησε το σύνολο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Όμως δεν ξεκίνησε ποτέ η προστασία του χωριού μας στη κεφαλή του χωριού και η διευθέτηση υδάτων . Επίσης δεν διευθετήθηκαν οι ροές τον ποταμών με αποτέλεσμα την πορεία τους εντός οικισμού γεμίζοντας φερτά υλικά το οδόστρωμα με ότι συνεπάγεται. Κάθε βροχόπτωση είναι η αιτία να τρέχει λάσπη στους δρόμους του και θυμίζει ώρες αγωνίας του Ιανού.
Η αγωνία έκδηλη θα έχουμε ξανά τα ίδια? Στον οικισμό Κούτσουρο οι κατασκευές υποχώρησαν και γυρίζουμε πάλι πίσω στη διεκδίκηση τις επαναχρηματοδότισης των έργων αποκατάστασης. Όλη η παραπάνω κατάσταση πρέπει να αλλάξει και να επέλθει η ψυχική ηρεμία αυτή που ταιριάζει στους κατοίκους του χωριού μας στου φύλακές του που η παραμονή τους είναι η αφορμή να σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα. Γνωρίζω ότι τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν κερδίζεται αν δεν έχεις το θέλω στη πρώτη γραμμή. Έχω τη πολυτέλεια να ρυθμίζω την δουλειά μου ως φανατικός του Ιδιωτικού τομέα και να βρίσκομαι στο χωριό συχνά και σε διάρκεια εντοπίζοντας και καταγράφοντας την κίνησή του τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας, τους ανθρώπους του. Αγαπητοί χωριανοί οι ορεινές κοινωνίες συρρικνώνονται όμως δεν συμβαίνει παντού παρά μόνο σε όσους τις εγκατέλειψαν μέσω άστοχων επιλογών σε θέσεις κλειδιά όπως αυτής του προέδρου κοινότητας.
Η δύναμη της ψήφου είναι στο χέρι σου <Ψηφίζουμε Πρόεδρο για το χωριό> με Γνώση και ¨Οραμα Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο χωριό για τον Αμάραντο της επόμενης πενταετίας

Αντώνης Παπαδάκος
Υποψήφιος πρόεδρος κοινότητας Αμαράντου Δήμος Καρδίτσας με Γιάννη Γεννάδιο

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

  

 vas3

 

 

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->