ergasia zeitoudai    proioda

ΒΙΒΛΙΟ
Typography

 Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας στο πλαίσιο της φετινής 56ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια (Καρδίτσα 24/30 Ιουνίου 2024), αποφάσισε, για πρώτη φορά, να εντάξει στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεών της την παρουσίαση ιστορικής έρευνας και εκδεδομένου βιβλίου σχετικό με το συμπατριώτη μας Καρδιτσιώτη ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη.

     Προχωρούμε λοιπόν στην οργάνωση της επίσημης πρώτης πανελλήνιας παρουσίασης του βιβλίου - ιστορικής μελέτης του συγγραφέα κ. Δημήτρη Κ. Αγγελή, αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ.ε.α., με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης. Έθος και ήθος. Λόγος και αθυροστομία. Μονογραφία», εκδόσεις «24 γράμματα», Αθήνα 2023, σελίδες 320.

     Η κεντρική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Παυσίλυπο της πόλεως της Καρδίτσας, την Πέμπτη 27η Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30.

     Το βιβλίο παρουσιάζουν, αναλύουν και συστήνουν στο κοινό, ο διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Sorbonne) Γαλλίας κ. Αντώνης Α. Αντωνίου, διδάσκων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ο συγγραφέας και ερευνητής ιστορίας κ. Παναγιώτης Νάνος, Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσαςκαι ο εκδότης κ. Γιώργος Δαμιανός, των εκδόσεων «24 γράμματα». Αποσπάσματα κειμένων του βιβλίου διαβάζουν, οσυγγραφέας και ποιητής κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Παύλος Βησσαρίου. Συντονίζει η φιλόλογος κα. Κατερίνα Σταθοπούλου, πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Πρόκειται για βιβλίο που είναι ιστορική μελέτη - διατριβή για το Γεώργιο Καραϊσκάκη και στις 320 σελίδες του παρουσιάζεται η ζωή του ήρωα από τη γέννησή του στο Μαυρομάτι της Καρδίτσας μέχρι το θάνατό του στο Φάληρο.

     Στόχος μας είναι η, απ’ τη γενέτειρα του ήρωα, Καρδίτσα, πανελλήνια περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της προσωπικότητα, του έθους και ήθους, του λόγου και αθυροστομίας και της ιστορικής πορείας του Πανέλληνα αγνού πατριώτη Γεωργίου Καραϊσκάκη, και η περί αυτού ενημέρωση του καρδιτσιώτικου, και όχι μόνον, κοινού, καθώς και των απανταχού φιλιστόρων.

     Συνημμένα, το βιογραφικό του συγγραφέα κ. Δημήτρη Κ. Αγγελή, αντιστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Βιογραφικό Δημήτρη Κ. Αγγελή

Ο συγγραφέας Δημήτρης Κ. Αγγελής γεννήθηκε στην κοινότητα Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας, το 1964 και κατοικεί στην πόλη της Καρδίτσας.

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπήρξε Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας (2006 – 2010) και Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας (2010 – 2012).

Αποστρατεύθηκε (2012) και είναι αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε. α.

Δεν περιορίστηκε στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αλλά θέλοντας, με το συγγραφικό του έργο, να αναδείξει άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, ασχολήθηκε από νωρίς με την έρευνα ιστορικών στοιχείων.

Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις - εισηγήσεις και άρθρα του, σε συνέδρια ιστορικού περιεχομένου, που δημοσιεύθηκαν σε πρακτικά, ιστορικά περιοδικά και περιοδικό τύπο.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τ’ ακόλουθα βιβλία:

  • Γεώργιος Καραϊσκάκης. ‘Εθος και ήθος. Λόγος και αθυροστομία. Μονογραφία. Με πρόλογο του Δρ. Αντώνη Αντωνίου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Γαλλίας και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εκδόσεις «24 γράμματα». Αθήνα 2023, σ. 320.
  • Ελλήνων αγώνες - Εκκλησίας μάχες (1191 – 1821). Κληρικοί στους απελευθερωτικούς πολέμους του Ελληνισμού. Στάση, Δράση και Αντίδραση Εκκλησίας. Λατινοκρατία (1191 – 1669). Τουρκοκρατία (1453 – 1821). Με προλογική εισαγωγική επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Εκδόσεις Προσκήνιο. Αθήνα 2008, σ. 991.
  • Ελληνική σημαία (480 π. Χ. – 2000 μ. Χ.). Και αγώνες ελευθερίας του Ελληνισμού. Ιστορία - Ρόλοι – Συμβολισμοί. Με προλόγους του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Φίλη και του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλη Βάμβουκα. Εκδόσεις Προσκήνιο. Αθήνα 2001, σ. 201.
  • Σημαίες Θεσσαλών αγωνιστών – ηρώων. Άγραφα, Όλυμπος, Πήλιο, Σποράδες, Ασπροπόταμος κ.ά. (1680 – 1922). Με προλόγους του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλη Αναγνωστόπουλου και του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας Παναγιώτη Νάνου. Έκδοση του Δημοτικού Μουσείου Ιστορίας «Νικόλαος Πλαστήρας» - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας. Καρδίτσα 2022, σ. 181 και
  • Απ’ τ’ Άγραφα στις Θεσπιές, Ποιητική συλλογή, Εκδόσεις Οδός Πανός, Αθήνα 2019, σ. 62.
e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->