Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης οι μαθητές του Α1 και του Α3 του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με τη βοήθειά των καθηγητριών τους γνώρισαν τον Μιχάλη Γκανά, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές των τελευταίων ετών, που έφυγε πρόσφατα.
Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από βαθιά συναισθηματική φόρτιση και συχνά αντλεί έμπνευση από την ηπειρώτικη παράδοση και τα προσωπικά του βιώματα. Δουλειά της ποίησης είναι να στέκει πάνω από τις πληγές και να τις ξύνει. Έχει μια παρηγορητική δύναμη, μια ασύγκριτη καταφυγή σε ένα άλλο προσωπικό σύμπαν είναι η προσωπική άποψη του ποιητή για την ποίηση, που με τόση αγάπη υπηρέτησε.
Οι μαθητές λοιπόν διάβασαν αποσπάσματα από το έργο του, άκουσαν μελοποιημένα ποιήματά του και δημιούργησαν κολάζ με στίχους, που τους κίνησαν το ενδιαφέρον. Στη συνέχεια δημιούργησαν μια τοιχογραφία στην αίθουσά τους αποδεικνύοντας ότι οι τέχνες δημιουργούν μια γέφυρα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το συνειδητό και το ασυνείδητο, το παρελθόν και το μέλλον.
Εμψυχώτριες της δράσεις ήταν οι καθηγήτριες του σχολείου Μπρούτσου Αγαθή, φιλόλογος και Ντζιαβού Κωνσταντίνα,καθηγήτρια εικαστικών.