Στο Δημαρχείο Σοφάδων σήμερα Σάββατο στις 11:00 το πρωί, επισκέφθηκανμέλη χορευτικών συγκροτημάτωναπό την Σερβία, Β.Μακεδονία και τo Μαυροβούνιο, τα οποία συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών που εντάσσετε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του «Καρναβάλι Σοφάδων 2025».
Αναλυτικά τα συγκροτήματα των Βαλκανικών χωρών:
1.IOVMONTENEGRO - MARIJANADAKICMONTENEGRO
2. ZFT “INJEVSKA GAJDA” - INJEVO, RADOVIS NORTH MACEDONIA
3. KUD “KOPAONIK” – LEPOSAVICI SERBIA
4. KUD “CRVENA STIJENA” – PODGORICA MONTENEGRO
5. KUD “DUGAMONTENEGRO” – PODGORICAMONTENEGRO
Στο δημαρχείο τις αντιπροσωπείεςτων χορευτικών συγκροτημάτων υποδέχθηκαν σε θερμό κλίμα ο Δήμαρχος κ. Δημοσθένης Κατσήςκαι ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Γιαννακός, , όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Ο κ. Κατσής ανέφερε χαρακτηριστικά τη σημασία της φιλίας , αλληλεγγύης και συνεργασίας των βαλκανικών χωρών καθώς και την ανάπτυξη πολιτιστικών και κάθε είδους συνεργασιών μεταξύ τους. Τους ευχήθηκε καλή διαμονή και διασκέδαση στα Λουτρά Σμοκόβου και κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις.
Τα συγκροτήματα αυτά σήμερα το βράδυ στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία των Σοφάδων θα παρουσιάσουν τους παραδοσιακούς τους χορούς, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει «Ρεμπέτικη Βραδιά» με τοπικούς καλλιτέχνες, όπου θα προσφέρονται σε όλους νηστίσιμα εδέσματα.