Εμποροπανήγυρη Καρδίτσας. Αχυράνθρωποι που κατείχαν τις άδειες και τα νούμερα διανομής των πάγκων και άνθρωποι που δεν είχαν καν εμπορική δραστηριότητα με τους περισσότερους να είναι αγνώστου προέλευσης, λυμαίνονταν το παραδοσιακό παζάρι και ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν και θα είναι αυτός που θα στηλιτεύει την λειτουργία του με αυτό τον τρόπο.
Φέτος όμως γίνανε ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο ότι όλο αυτό το καθεστώς θα αλλάξει και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησης άδειας και υπεύθυνος θα είναι μόνο ο Δήμος Καρδίτσας, αναμένοντας από τη μεριά μας να το δούμε στην πράξη.
Αναφορικά όμως με την φετινή Εμποροπανήγυρη θα πρέπει να διασφαλιστεί πρωτίστως η νόμιμη λειτουργία της και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εφαρμοσθούν ορισμένοι κανόνες.
- Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω από αυτά που οι επιχειρήσεις του στεγασμένου εμπορίου είναι υπόχρεες και τα τηρούν καθημερινά.
Αυστηρή τήρηση της προβλεπόμενης από το νόμο χρονικής διάρκειας και συγκεκριμένα για φέτος από τις 17/10/26 έως και τις 23/10/26.
Έλεγχοι για προϊόντα απομίμησης (εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την επιτόπου καταστροφή τους)
Έλεγχος για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη τιμολογίων για τα προσφερόμενα προϊόντα
Έλεγχος για την απασχόληση προσωπικού σε εμποροπανήγυρη, αν είναι νόμιμη, αλλά και αν πληρούνται οι αυστηρές προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας.
Ανάρτηση σε εμφανές σημείο πινακίδας θεωρημένης από τις υπηρεσίες του δήμου, η οποία να πιστοποιεί τη νομιμότητα του συμμετέχοντος, ώστε να είναι ευκολότεροι οι έλεγχοι
Έλεγχος για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη τιμολογίων για τα προσφερόμενα προϊόντα
Έλεγχος για την ύπαρξη φορολογικών ταμειακών μηχανών και POS παντού, αλλά και ταυτόχρονος έλεγχος της νομιμότητας της φορολογικής μνήμης αυτών.
Έλεγχος για την ύπαρξη όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων των συμμετεχόντων, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.
Ταυτοποίηση ενοικιαστών των χώρων με αυτούς που επιχειρούν, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα υπενοικίασης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας καλεί τον κόσμο και καταναλωτή της Καρδίτσας να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές του, μιας και τον πωλητή της εμποροπανήγυρης υπάρχει περίπτωση να μην τον ξαναδεί ποτέ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης καλούμε όλους τους φορείς της πολιτείας να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και να δείξουν τον ίδιο ζήλο που δείχνουν όσον αφορά τους ελέγχους προς τα καταστήματα της Καρδίτσας σχεδόν κάθε ημέρα.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Τσεκούρας Δημήτριος Αντωνίου Αριστοτέλης


https://www.bookmaniashop.gr/