ergasia zeitoudai     proioda

ΑΡΘΡΑ
Typography

Πραγματικά, ζήσαμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από τον Φλεβάρη του 2023 που ψηφίστηκε ο νόμος 5024/2023 μέχρι και τώρα, που ψηφίστηκε η τροπολογία και λύνει το πρόβλημά μας (νόμος 5113/2024 (ΦΕΚ 96/Α/21-06-2024, άρθρο 57),μέρες αγωνίας, άγχους και επισφάλειας για τις περιουσίες μας που διεκδικούσε ανερυθρίαστα το Δημόσιο.

Ως επιτροπή, που εκπροσωπούσαμε τους θιγόμενους συμπολίτες μας, εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και επαφών με τους θεσμικούς εκπροσώπους, για να επικοινωνήσουμε την αδικία που βιώναμε και την αβάστακτη οικονομική επιβάρυνση που προέβλεπε ο νόμος 5024/24-2-2023. Τώρα, που όλα τελείωσαν με αίσιο τρόπο, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμεγια την συμβολή τους.

Είναι αλήθεια πως όλοι τους είχαν, τουλάχιστον, έναν καλό λόγο για την αγωνία μας και τον αγώνα μας. Κάποιοι προσπάθησαν παραπάνω, είτε με επερωτήσεις (Ελληνική Λύση, ΣΥΡΙΖΑ), είτε με αναφορά (ΠΑΣΟΚ), είτε με προσωπικές παρεμβάσεις (κ.κ. Κωτσός, Σκόνδρα και κυρίως ο κ. Σπάνιας με την καθοριστική του συμβολή). Κοντά σ’ αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Τσίβου της Κτηματικής υπηρεσίας, καθώς και στις υπηρεσίες που μας διευκόλυναν στην εξεύρεση των απαραίτητων εγγράφων μας, στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) που «σήκωσε» το θέμα μας και στο Επιμελητήριο, δια του κ. Λαμπρόπουλο, που μας έκλεισε την συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χαντζηδάκη. Τον υπουργό δεν «κουραστήκαμε» να τον πείσουμε, αφού από την αρχή ήταν θετικός και με διορθωτική διάθεση ως προς τις στρεβλώσεις του νόμου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν αλλιώς από την αρχή, όταν ψηφιζόταν ο νόμος 5024 και δεν θα χρειαζόταν να πείσουμε τους νομοθέτες και την κυβέρνηση να τον διορθώσουν. Άλλωστε η ίδια κυβέρνηση ήταν και τότε και τώρα!

Επίσης, ας κρατήσουμε ως θετικό, ότι όταν οι αρχικές μεμονωμένες φωνές διαμαρτυρίας εξελίχτηκαν σε συλλογική προσπάθεια και αγώνας, βρέθηκε τρόπος αποκατάστασης.

Σας ευχαριστούμε όλους.

Εκ μέρους της επιτροπής:

Αμούντζιας Σεραφείμ, Γιολδάση Ξανθή, Ζαχαράκης Στέφανος, Σίσκος Βασίλης, Τσιανάκα Κων/ντία, Τσιτσιμπής Γιώργος.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->