ergasia zeitoudai     proioda

ΑΡΘΡΑ
Typography

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ

Αρχικά να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή καταδέχθηκε να απαντήσει στα δεκάδες δημοσιεύματα και παρεμβάσεις  μας , σχετικά με  το έργο της ανάπλασης του Παυσίλυπου, ξεκινώντας έστω και τώρα κάποιον διάλογο.

  Το αν είμαστε ελάχιστοι ή πολιτικά υποκινούμενοι αριστεροί όπως μας χαρακτηρίσατε παλιότερα, αν και σαφώς  και ρητώς διαφωνούμε, εκτιμούμε ότι δεν είναι του παρόντος. Σημασία έχει αν αυτά τα οποία ισχυριζόμαστε είναι σωστά ή όχι. Απαντώντας στους ισχυρισμούς σας , επισημαίνουμε:

  • Αναφέρετε κατηγορηματικά στο κείμενο –απάντηση ότι το πράσινο δεν πρόκειται να μειωθεί. Στην αμέσως επόμενη όμως παράγραφο, αναφέρετε ότι το υδάτινο στοιχείο της πλατείας Πλαστήρα θα κατασκευαστεί εκεί που σήμερα είναι  ο ανθώνας. Δηλαδή για εσάς  ο ανθώνας δεν αποτελεί πράσινο ?
  • Αν μπορεί κάποιος να διαβάσει ένα τοπογραφικό σχέδιο , εύκολα ,μπορείτε να διαπιστώσετε   ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της παιδικής χαράς αναπτύσσονται  δύο σιντριβάνια συνολικού εμβαδού περίπου 500 τ.μ. .Είστε σίγουρος ότι εκεί δεν θα απαιτηθεί η κοπή κάποιων δέντρων  ?   
  • Οι εκτεταμένες εκσκαφές για την δημιουργία υγρού στοιχείου , για κατασκευή υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης όμβριων, για διέλευση αγωγών άρδευσης, συλλογής ομβρίων, ηλεκτρικών δικτύων ,κλπ, θα επιφέρουν πολύ μεγάλη ζημιά και κυρίως μη αναστρέψιμη ,στο ριζικό σύστημα του υπάρχοντος πρασίνου.
  • Η κοπή και απομάκρυνση όλων των θάμνων που υπάρχουν σήμερα (σελίδα 9 παράγραφος 5 της τεχνικής περιγραφής ) δεν θεωρείται κατ’ έσάς καταστροφή του πρασίνου και μάλιστα όταν δεν προβλέπεται από τον προϋπολογισμό της προμελέτης και με δαπάνη για φύτευσης νέων ?
  • Αν το από ανασυσταμένο μάρμαρο λευκού γρανίτη κυκλικό παγκάκι των 22,000 €  (επιπλέον Γ.Ε και  Ο.Ε  18 %  και  ΦΠΑ 24%  ) ανα τεμάχιο δεν θεωρείται υπερπολυτελές εξοπλισμός, από ποια τιμή και πάνω αρχίζει για εσάς η πολυτέλεια ?
  • Παρά το ότι δημοπρατήσατε το έργο τέσσερις φορές με το σύστημα μελέτη -κατασκευή , δυστυχώς δεν έχετε ακόμα καταλάβει το τι προβλέπει το σύστημα που επιλέξατε. Πολύ σύντομα σας πληροφορούμε, πως  ό,τι τροποποιήσεις προκύψουν με την σύνταξη της μελέτης εφαρμογής, εφ’όσον  δεν προβλέπονται στην προμελέτη σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ανάδοχος υπέβαλλε την προσφορά ( τεχνική και οικονομική ),  ο ανάδοχος θα πρέπει αποζημιωθεί επι πλέον του ύψους του συμφωνητικού που θα υπογράψει μαζί σας.
  • Για το ποιος ευθύνεται για το αν χαθεί τελικά η πίστωση των 8 εκατ ευρώ, ας παραθέσουμε για την ενημέρωση των πολιτών κάποια στοιχεία   Το πρόγραμμα Τ.Α.Α/ΕΛΛΑΔΑ 2.0 στο οποίο έχει ενταχθεί το έργο, λήγει την 31/12/2025. Στην διακήρυξη του έργου ορίζεται  ωε χρόνος εκτέλεσης του, τα δύο έτη, χρόνος που αρχίζει από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης .Ακόμα και αν αύριο υπογραφόταν η σύμβαση ( στην καλύτερη περίπτωση θα υπογραφεί τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο ), το πέρας των εργασιών θα είναι   ο Ιούνιος του 2026 ( στην πραγματικότητα περι το τέλος του 2026). Το έργο όμως την 31/12/2025 θα έχει απενταχθεί .Άρα όσες εργασίες   δεν θα έχουν εκτελεστεί ( και θα είναι λογικά οι περισσότερες , εφόσον θα πρέπει να   προηγηθεί  η σύνταξη των μελετών, η έγκριση τους , η αδειοδότηση  τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες ) και φυσικά δεν θα έχουν πληρωθεί ως τις 31/12/2025, προφανώς  θα επιβαρύνουν τον δήμο , δηλαδή τους δημότες .Αλλιώς το παυσίλυπο κινδυνεύει να μείνει γιαπί .Δυστυχώς η δημοτική αρχή  δεν γνωρίζει τους όρους με τους οποίου προκήρυξε το έργο , προσπαθώντας να φορτώσει τα δικά της λάθη και παραλείψεις σε εμάς ή σε οποιονδήποτε άλλο, πλην των ιδίων.
  • Τέλος δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τον ισχυρισμό του συντάκτη του κειμένου –απάντηση , ότι δηλαδή η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι λαϊκισμός. Για εμάς πάντως λαϊκισμός είναι οι κατά καιρούς δηλώσεις , ότι τάχα πριν την  πρώτη δημοπράτηση θα γινόταν βελτιώσεις της μελέτης , θα γινόταν διαβούλευση, ότι αλλαγές της μελέτης θα μπορούν να γίνουν και μετά την υπογραφή της σύμβασης , χωρίς πρόσθετο τίμημα, ότι εμείς που διαφωνούμε είμαστε αριστερά πολιτικά υποκινούμενοι. Αλήθεια σε αυτούς κατατάσσετε και τους τρεις ( από τους τέσσερις εν ζωή ) πρώην Δημάρχους Καρδίτσας ,που ευθαρσώς  διαφώνησαν με την τακτική σας?   Νομίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση η επανεκλογή σας  αποτελεί επι πλέον ευθύνη απέναντι στον Δήμο και τους Δημότες και όχι ανοικτή λευκή επιταγή.      

  Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα οργανώσουμε μια   ανοιχτή συνέντευξη τύπου όπου θα τοποθετηθούμε εκτενέστερα, θα απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα  και σας καλούμε  να παρευρεθείτε,  ξεκινώντας έστω και τώρα έναν διάλογο με αντιπαράθεση των απόψεών σας , ώστε οι δημότες να ενημερωθούν πλήρως.

                                                                            ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->