hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

    

  

 

ΑΡΘΡΑ
Typography

Τύχη αγαθή , Χάρι στην ώριμη και εύψυχη επιλογή των Θεσσαλών τον Οκτώβριο 2023, η Θεσσαλία -που βιώνει καταστροφές και οικονομική καχεξία — έχει ηγεσία στην περιφέρεια ,επιτέλους, με ενσυναίσθηση , δημοκρατικότητα και επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων.


Εξέλιπε η αλαζονεία , η οίηση,η κομματική υποταγή ...

• Από τις συναντήσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ Κουρέτα , των Δημάρχων των 4 νομών και 5 ΠΕ της ισχυρής παραγωγικής - πλην όμως λαβωμένης —Θεσσαλίας με τον πρωθυπουργό Κ Μητσοτάκη , τους υπουργούς και την ομάδα μελέτης των Ολλανδών , τους φορείς των αγροτών, αναδείχτηκαν κρίσιμα ζητήματα :

1. Η αποζημίωση αργεί , η αποκατάσταση βλαβών σε υποδομές καθυστερούν , παρότι πέρασαν 6 μήνες. Τα χωράφια Κάρλας βυθισμένα στο νερό , με υπάρχουσα μικρή σήραγγα απορροής υδάτων θα απαιτηθούν άλλα δυό χρόνια .
2. Η Θεσσαλία βρίσκεται σε «πόλεμο κλιματικό» : πλημμύρες ( Ιανός 2020- Διομήδης 2021- Ντάνιελ / Ελίας 2023).

^ Ξηρασία και κίνδυνος Σαχαροποίησης για τον εύφορο παραγωγικό Θεσσαλικό κάμπο .

Η Πολιτεία διαχρονικά ( ιδίως από το 2009)και η παρούσα κυβέρνηση ολιγωρεί επιδεικτικά , η αυτοδιοίκηση (2019-23) υποτονική ,συμβιβασμένη με την απραξία.

3. Ουδέν για ολοκλήρωση φράγματος Συκιάς Αργιθέας ( έτοιμο το 70% έργου) , ουδέν για φράγματα: Μουζακίου - Πύλης - Ενιπέα .

^ Το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων και το εκεί Υδροηλεκτρικό έτοιμο σε ...ποσοστό 95-98% και όμως παραμένει ... κλειστό , ανενεργό , κουφάρι που απαξιώνεται !
Χάνεται καθαρή πράσινη ενέργεια και η εθνική οικονομία χάνει πολύτιμους πόρους.

4. Η υπόθεση των Έργων Αχελώου ποταμού : μεταφορά μέρους νερών (250 εκατ κμ από τα 4 δις κμ του ποταμού ετησίως) από κοιλάδα Αχελώου ( Συκιά Αργιθέας / νότια Πίνδος) κολλημένη στα γρανάζια της ράθυμης γραφειοκρατίας , ατολμίας των κυβερνώντων να ...σπάσουν αυγά για να μην κακοκαρδίσουν "οικολογούντες" και φορείς Αιτωλοακαρνανίας ...

•• Οι Θεσσαλοί ,αγρότες - επαγγελματίες και πολίτες γενικότερα, έχουν αντιληφθεί το «παιχνίδι αναβολών» που παίζεται με τα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων με λεκάνες Αχελώου ( Δυτικά ) και Πηνειού( Ανατολικά).

Από τις τώρα πολιτικές απραξίας και μελέτη HWA των Ολλανδών , προκύπτει ότι "υποβόσκει"...κρύβεται στο βάθος η βούληση για δραματική μείωση του χρυσοφόρου - προσοδοφόρου μοναδικής ποιότητας βαμβακιού (" λευκός χρυσός") με το ... επιχείρημα ότι είναι λίαν υδροβόρο...ενώ όπως προαναφέρουμε: νερά πάνε χαμένα ...

Ώρα να αποκαλυφθεί η πραγματική βούληση όλων : Πολιτικών - Αιρετών ΤΑ - Γειτόνων.

* Να σηκώσουν το χέρι : ποιοί είναι με τα έργα Αχελώου , με τα αναγκαία φράγματα και την ήπια λελογισμένη μεταφορά νερών από κοιλάδα Αχελώου ( πηγή πλούτου φυσικών πόρων για όλη τη Θεσσαλία ) στον υπό ερημοποίηση - ξηρασία κάμπου .

* Τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση εάν θέλουν αληθινά να συνδράμουν στην βιωσιμότητα και προκοπή της Θεσσαλίας , στην ισόρροπη ανάπτυξη .

* Με σαφές χρονοδιάγραμμα και τρόπους εξεύρεσης πόρων για ολοκλήρωση ημιτελών παρατημένων έργων ( Συκιάς κα).

^ Διαφορετικά : τάχιστη αποκατάσταση περιβάλλοντος και οδικών υποδομών που βιώνει η ορεινή Καρδίτσα / Αργιθέα/ Αρτα , εξαιτίας των επικίνδυνων προφραγμάτων. Των παρατημένων εργολαβιών από 2009.
Οι Αργιθεάτες άλλη πίστωση χρόνου δεν αντέχουν να ... χαρίσουν.

* Χωρίς τα αναγκαία νερά Αχελώου ποταμού, που πλεονάζουν και χύνονται στο πέλαγος , το ...βαμβάκι απειλείται , ...τετέλεσται !
Με συνακόλουθη κατάρρευση οικονομική - δημογραφική ολόκληρης της Θεσσαλίας ...

••• Ο καθείς ...εφώ ετάχθη και κριθήσεται !!!

^ Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή μαζί με τους Επιστήμονες παν)μίου Θεσσαλίας , τους αγροτικούς φορείς, επαγγ ενώσεις και αυτοδιοικητικούς έχουν τεράστιο αγώνα μπροστά τους ...πατριωτικό καθήκον.

^ Ενόψει Ευρωεκλογών πεδίο ...λαμπρό!

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (25 έτη) /12-3-24

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->