ΑΡΘΡΑ
Typography

Η Βουλευτής, Α. Σκόνδρα, κατά την τοποθέτησή της στην συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του Κράτους για το 2023, τόνισε «Οι πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν πετύχει ιστορικά ρεκόρ, μάλιστα εν μέσω αλλεπάλληλων, εξωγενών και πολυπαραγοντικών κρίσεων.

Με ψυχραιμία, με γενναίες και ρεαλιστικές παρεμβάσεις, με στρατηγική και στοχευμένες ενέργειες, η χώρα ανακάμπτει εντυπωσιακά, μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και πολιτικής φαιδρότητας».
Μεταξύ άλλων είπε:
Ο προϋπολογισμός συνιστά έναν νόμο που χαράσσει την πορεία της εθνικής οικονομίας για το επόμενο έτος. Είναι νόμος εξελικτικός και με βαθύ κοινωνικό αντίκτυπο. Συνοψίζει όλα όσα πέτυχε η Κυβέρνηση την χρονιά που πέρασε και όσα στοχεύει να επιτύχει την επόμενη.
Η έγκριση του, αποτελεί μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, που ισοδυναμεί, με ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης, της Βουλής και των πολιτών, προς την Κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, μετά από 3,5 χρόνιασύγχρονων, αναπτυξιακών πολιτικών, φέρνει έναν Προϋπολογισμό, που αντικατοπτρίζει την ανοδική τροχιά της ελληνικής οικονομίας.
Απαλλαγμένος από μνημονιακή επιτήρηση και εποπτεία, δομημένος γύρω από άξονες ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, προσανατολισμένοςστην μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και του πληθωρισμού, ο προϋπολογισμός, θέτει βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες.
Οι πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν πετύχει ιστορικά ρεκόρ εξαγωγών, βιομηχανικού και αγροτικού ισοζυγίου στην τελευταία τριακονταετία. Τα επιτεύγματα αυτά, σημειώθηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων, εξωγενών και πολυπαραγοντικών κρίσεων.
Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η γενικευμένη ύφεση, η αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως και η ενεργειακή κρίση, δημιούργησαν ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως εχθρικό, για κάθε μορφή ανάπτυξης.
Εμείς, σε πείσμα των καιρών, πετύχαμε πολλά.
Στηρίξαμε τους πολίτες μεφοροελαφρύνσεις, δώσαμε κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, μειώσαμε 17 φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε την ανεργία και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όχι μία, αλλά τρεις φορές.
Οδηγήσαμετην Ελλάδα, στην μεγαλύτερη μείωση χρέους. Ένα επίτευγμα, που δεν αμφισβητείται και δεν αναιρείται, από καμίααπελπισμένη αντιπολιτευτική προσπάθεια.
Για το 2023, προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης στο 5,6%, ενώ η Κομισιόν και ΟΟΣΑ, κατατάσσουν την Ελλάδα, πάνω από τον ευρωπαϊκό μ.ο.
Το αντίστοιχο ποσοστό επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπό το μηδέν. Τίποτα δηλαδή, μηδέν εις το πηλίκο. Όσο για τους πολίτες, φόρους και ξανά φόρους και πάλι φόρους, ανεργία, ανασφάλεια και κοροϊδία. Όλα ψεύτικα, παραπλανητικά και απατηλά. Ποιες παροχές και ποια κοινωνική πολιτική;
Ας μετρηθούμε πολιτικά και σοβαρά, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Βγείτε από τον φαντασιακό και αναχρονιστικό σας κόσμο.
Αρνείστε ότι, επί κυβερνήσεως σας, βυθίσατε την εθνική οικονομία, όταν η Ευρώπη ευημερούσε; Ότι επιβάλατε 29 απάνθρωπους νέους φόρους; Ότι μειώσατε δύο φορές το αφορολόγητο; Ότι πετσοκόψατε τις συντάξεις και εξαφανίσατε το ΕΚΑΣ;
Ότι υποσχεθήκατε ανάπτυξη καιφέρατε νέο μνημόνιο; Μας κατηγορούσατε τότε, ότι φτιάξαμε την γενιά των 500 ευρώ κι εσείς υποσχεθήκατε 751. Αποτέλεσμα;Φτιάξατε την γενιά των 300 ευρώ.Ουδέποτε εφαρμόσατε κοινωνική πολιτική, αντιθέτως αυξήσατε τις εισφορές υγείας.
Οδηγήσατε την Ελλάδα σεcapitalcontrolsκαι τους συμπολίτες μας, σε ουρές για το πενηντάρικο, έξω από τα ΑΤΜ.Πολεμήσατε λυσσαλέα την υγιή επιχειρηματικότητα.Στραγγαλίσατε την πρωτογενή παραγωγή. Μέχρι που κόψατε την επιδότηση του αγροτικού πετρελαίουκαι αυξήσατε τον ΦΠΑ στα αγροτοεφόδια.
Ποια προστασία πρώτης κατοικίας; Πόση υποκρισία; Εσείς κάνατε τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς, για να χάνουν οι Έλληνες τα σπίτια τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Τώρα ενδύεστε τους ανθρωπιστές.
Βάλατε την Ελλάδα στο καναβάτσο, δεσμεύοντας την σε υπερπλεονάσματα και υποθηκεύοντας την εθνική περιουσία, για έναν αιώνα. Έναν δρόμο μόνο ανοίξατε, αυτόν του φευγιού και της μετανάστευσης των νέων μας. Και μάθατε σε όλη την υφήλιο τη λέξη κωλοτούμπα.
Επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, η εικόνα της χώρας μας, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δεν θυμίζει στο ελάχιστο, την μίζερη και καταχρεωμένη Ελλάδα, που κακοποιήσατε με την ιδεοληψία και την ανικανότητά σας.
Με ψυχραιμία, με γενναίες και ρεαλιστικές παρεμβάσεις, με στρατηγική και στοχευμένες ενέργειες, βλέπουμε σήμερα την χώρα ν’ ανακάμπτει εντυπωσιακά, μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και πολιτικής φαιδρότητας.
Να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει τον σεβασμό παγκοσμίως.Κι όλα αυτάείναι αποτέλεσμα σοβαρού προγραμματισμού και τολμηρών μεταρρυθμίσεων, πάντα γιατην βελτίωση της ζωής και της ευημερίας των πολιτών. Γιατί, την δύσκολη στιγμή, εμείς στηρίξαμε τη χώρα, τους επαγγελματίες, τους παραγωγούς, τα νοικοκυριά.
Δημιουργήσαμε προϋποθέσειςπροόδου και αντιμετωπίσαμε δραστικά την υγειονομική, την ενεργειακή και την κρίση ακρίβειας. Το ίδιο θα πράξουμε και το 2023. Ο προϋπολογισμός είναι εστιασμένος στην κοινωνία και την ανάπτυξη.
Εξυπηρετεί τους άξονες της πολιτικής της Ν.Δ., όπως την ελάφρυνση των πολιτών και την μείωση των ανισοτήτων. Διανέμει ισομερώς και δίκαια τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Στηρίζει και χρηματοδοτεί περαιτέρω, τα νοσοκομεία και το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Αυξάνει προνοιακές παροχές και οικονομικές ενισχύσεις, για ΑΜΕΑ και αδύναμους συμπολίτες μας. Ενισχύει την εκπαίδευση, την ισότητα στην εργασία, την Δικαιοσύνη. Θεσπίζει κίνητρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις και θωρακίζει την ασφάλεια της χώρας.
Προβλέπει πιστώσεις, για επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Αύξηση 8% σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, μετά από 12 χρόνια. Καταργεί οριστικά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Διατηρεί τις χαμηλές εισφορές στον ιδιωτικό τομέα και αυξάνει για τρίτη φορά, τον κατώτατο μισθό. Αντιμετωπίζει το μεγάλο κόστος στέγασης, για τους νέους. Επεκτείνει το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα, από 6 σε 9 μήνες. Αυξάνει μισθούς και επιδόματα γιατρών του Ε.Σ.Υ. και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.
Καλλιεργεί πολιτική σταθερότητα, ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να διεκδικήσουμεευρωπαϊκούς πόρους. Όλα αυτά, κόντραστονεμμονικό αρνητισμό, τον φαιδρό λαϊκισμό, την ρηχή πολιτική και την παραπληροφόρηση, στην οποία επιδίδεται ακούραστα και μετά μανίας η αντιπολίτευση.
Συνεχίζουμε με συνέπεια και σταθερότητα, σε μία περίοδο αυξημένων διεθνών προκλήσεωνκαι υψηλής αβεβαιότητας.Γιατί ο προϋπολογισμός αυτός, είναι εφαρμόσιμος, βασισμένος σε στοιχεία και αποτελέσματα.Κομμάτι μιας στρατηγικής συνέχειας που θα οδηγήσει την Ελλάδα σταθερά στο μέλλον.»

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->