ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τίμησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, με συμβολική απόδοση στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κρυονερίουσε λειτουργία του πρώτου Σχολείου Δάσους.

Ο δήμαρχος κ. Νάνος καλωσόρισε τα παιδιά και τον δάσκαλο κ. Β.Παπουτσή, λέγοντας ότι το Περιβάλλον δεν είναι κάτι ξένο αλλά εμείς οι ίδιοι στον τόπο μας, με τις συνήθειες και τις συμπεριφορές μας. Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος δημιούργησε δύο Σχολεία Δάσους στην Κερασιά και το Μεσενικόλα, με στόχο να δώσει στα παιδιά να βιώσουν την εμπειρία της Φύσης μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κ. Κωνσταντίνα Νάκα είχε ετοιμάσει ειδική εργασία και μίλησε στα παιδιά για το Περιβάλλον και την αξία του. Επίσης μέσα από δραστηριότητες προσπάθησαν να κινητοποιήσουν τις αισθήσεις μέσα από ερεθίσματα που η Φύση πρόσφερε, όπως λ.χ. η αίσθηση της γεύσης μέσα από αγριοφράουλες του δάσους. Το πρόγραμμα συντόνισε η κ. Β. Αντωνοπούλου από το Κέντρο Κοινότητας Λίμνης Πλαστήρα, η οποία είχε και την μέριμνα να μοιράσουν σάντουϊτς και χυμούς στα παιδιά και τους συνοδούς.
Στα παιδιά διανεμήθηκε το ειδικό τετράδιο που δημιουργήθηκε από εθελοντές εκπαιδευτικούς κ. Σ. Ασκητή και Μ.Παπαντώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σχολεία δάσους χρηματοδοτήθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Νάνος αναφέρει: « Επιλέξαμε να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το άνοιγμα του πρώτου Σχολείου Δάσους στα λιγοστά παιδιά του μοναδικού σχολείου του Δήμου μας. Συμβολικά παραδώσαμε ένα χώρο βιωματικής εκπαίδευσης, ένα θεματικό χώρο που φιλοδοξούμε να τον καταστήσουμε σημείο αναφοράς για την βιωματική μάθηση και εμπειρία περιβάλλοντος. Παράλληλα μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ετοιμάσαμε στοχεύουμε στην αύξηση των επισκέψεων παιδιών και σύνδεση της περιοχής με τον Εκπαιδευτικό Τουρισμό. Η προστασία του Περιβάλλοντος ξεκινά από την δική μας συνείδηση και το αίσθημα ευθύνης που έχουμε τόσο στη Φύση, όσο και στις επόμενες γενιές στις οποίες οφείλουμε να δείξουμε έναν άλλο δρόμο. Ευχαριστώ την διοίκηση και τα μέλη του Πράσινου Ταμείου, τους εθελοντές που εργάστηκαν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που παραλαμβάνουν την σκυτάλη από σήμερα».

plastiras perivallon 1

plastiras perivallon 3

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->