ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την 25η Μαρτίου ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων για πρώτη φορά εκδήλωση με τίτλο: « Σαν σχολική γιορτή…»


Μια ξεχωριστή γιορτή με λόγο, μουσική, χορό και τραγούδι που στόχος ήταν να αποτελέσει ένα μικρό σεντούκι μνήμης και ιστορικής συνέχειας που θα παρουσίαζε σε όλους, αλλά κυρίως στα παιδιά το μεγαλείο της χώρας μας και των αγώνων της για λευτεριά.
Οι τέχνες συλλειτουργούν για ακόμη μια φορά και μας ταξιδεύουν στην ιστορία της πατρίδας μας, στα μονοπάτια της αυτοθυσίας και της προσφοράς μεγάλων μορφών όπως αυτών του Ρήγα, του Καραϊσκάκη, του Ανδρούτσου, αλλά και του Σοφαδίτη Δοσίθεου Παναγιωτίδη, επισκόπου Λιτζάς και Αγράφων και ενός από τους πρώτους φιλικούς.
Οι μελωδίες αγγίζουν την ψυχή και οι εικόνες δυνατές ξεπηδούν μπροστά στα μάτια μας για να θυμηθούμε, να έρθουμε λίγο πιο κοντά στο χθες, να προβληματιστούμε, να μάθουμε και να αποκτήσουμε δυνάμεις για το αύριο.
Την ιδέα αγκάλιασαν με αγάπη τα μέλη του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά. Η Ιωάννα Γκαντή, η Αθανασία Αλεξοπούλου, η Τσιλού Λίνα, ο Θανασάκης Δημήτρης ήταν σημαντικοί αρωγοί και συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό. Τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου των χορευτικών τμημάτων συμμετείχαν με ποιήματα, τραγούδια και χορούς. Στην εκδήλωση τραγούδησε η μαθήτρια Κουτσώνα Όλγα.
Επίσης ο Μορφωτικός Σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Λάζαρο Δελιανίδη, τη Δήμητρα Πατέτσου, το Γιώργο Σταθόπουλο και την Καλλιώρη Ελπίδα για την σημαντική βοήθειά τους.
Την επιμέλεια των κειμένων είχε η πρόεδρος του συλλόγου Κ.Σταθοπούλου, ενώ την επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο, καθώς και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Κική Μαυρουδή.
Την Εκδήλωση παρακολούθησαν και στο τέλος τοποθετήθηκαν με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ηλίας Γώγος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθανάσιος Σκάρλος, η βουλευτής Ν.Δ. κ. Ασ.Σκόνδρα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Ν.Καραγιάννης, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Κ.Τσιάρα.

 morfotiskos 25 8

morfotiskos 25 8

morfotiskos 25 8

morfotiskos 25 8

morfotiskos 25 8

morfotiskos 25 8

morfotiskos 25 8

morfotiskos 25 8

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->