ΒΙΒΛΙΟ
Typography

Η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου <Σοφά...δες!>, το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος και οι εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στη συνάντηση της Λέσχης με τον Πάνο Δημάκη την Κυριακή 14/5 στις 19.30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σοφάδων.

Ο συγγραφέας, που εμφανίζεται και στην επιτυχημένη εκπομπή Chase ως «το Γεράκι» θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών». Συντονίζει η Αλεξία Θεογιάννη, Βιβλιοθηκονόμος

Το βιβλίο

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξερευνά ο Πάνος Δημάκης στο νέο του μυθιστόρημα Το ποτάμι των χιλίων τυφλών.Σε αυτό το δυνατό ψυχογράφημα που εκτυλίσσεαι σε μια φανταστική κωμόπολη της Αρκαδίας διαβάζουμε για τη χειραγώγηση, για τη δύναμη της εξουσίας αλλά και για την αγάπη, την οποία οφείλουμε να κρατάμε σαν φλόγα αναμμένη. Μέσα από τους χαρακτήρες που πλάθει ο Πάνος Δημάκης κάνει μια τομή στην ελληνική κοινωνία, ενώ ωθεί τον αναγνώστη να αναλογιστεί τους λόγους για τους οποίους τείνουμε να επιλέγουμε συχνότερα την πόλωση και τη σύγκρουση αντί για τη συμφιλίωση και τον σεβασμό.

 

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

Σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας η Μάγδα Ζεΐρη, γυναίκα του τέως δημάρχου, διατηρεί την ισχύ της, ασκώντας κύρος με την επιβλητική της φυσιογνωμία. Παράλληλα, αναπολεί τις στιγμές δόξας και μεγαλείου, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό μεγάλης μερίδας του τοπικού πληθυσμού.

Όμως, όσο τα χρόνια περνούν, η διαρκώς αμείωτη αίσθηση που έχει για τον εαυτό της ως τοποτηρητή της ηθικής καθώς και η βαθιά πεποίθησή της ότι βρίσκεται πάνω από όλους τους άλλους τής δίνουν την εντύπωση ότι η κοινωνία στην οποία ζει δεν της αξίζει, με αποτέλεσμα να παγώνει σιγά σιγά η καρδιά της.

Έτσι, η Μάγδα, θέλοντας να ελέγχει τους ανθρώπους, ξεκινά να υφαίνει έναν δηλητηριώδη ιστό, στα δίχτυα του οποίου θα παγιδευτεί όλη η κωμόπολη, εντέλει διχάζοντάς τη σε έναν μικρό εμφύλιο, όπου ξυπνούν τα πάθη και οι έχθρες που ήταν βαθιά κρυμμένα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Με λογοτεχνική δεινότητα και διεισδυτική ματιά, μας δείχνει ότι η ανθρώπινη φύση πάντα επιβεβαιώνει τις υψηλότερες και τραγικότερες προσδοκίες...

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ’ ό,τι να αγαπάς;

Η εξουσία είναι τόσο ισχυρό ναρκωτικό;

Αυτό το βιβλίο είναι ένα δράμα μέσα στα βουνά που ψάχνουν την ανατολή.

 dimakis2

 

Τίτλος

Το ποτάμι των χιλίων τυφλών

Συγγραφέας

Πάνος Δημάκης

ISBN

9786182200087

Τιμή με ΦΠΑ (€)

17,70

Σελίδες

456

Κατηγορία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Λίγα λόγια για τoν συγγραφέα:

Ο Πάνος Δημάκης μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας και από το 1995 ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει για τις Εκδόσεις Καζαντζάκη τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη Ο καπετάν Μιχάλης και Ο ανήφορος, το δεύτερο μάλιστα σε πρώτη παγκόσμια μετάφραση, καθώς και αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά. Επίσης, διατηρεί μεταφραστικό γραφείο, όπου ασχολείται κυρίως με οικονομικά και νομικά κείμενα. Διδάσκει εδώ και χρόνια επαγγελματικά αγγλικά και ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

Εμφανίζεται στην επιτυχημένη εκπομπή του MegaThe Chase ως «το Γεράκι». Επιπλέον, είναι δημιουργός του podcast Χίλιες και μία λέξεις για την ελληνική γλώσσα.
Εκτός από το Ποτάμι των χιλίων τυφλών έχει γράψει τα εξής βιβλία: το λεξικό Βερβενιώτικο ιδίωμα, το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Etymolexicon και το μυθιστόρημα Δεκαεπτά κλωστές, το οποίο θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη από την Cosmote TV σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

cactus1

pilatos katheto

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->