Με τον πλέον δημιουργικό τρόπο κλείνει για τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά  (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.) μια δύσκολη χρονιά εν μέσω πανδημίας.

Το 1989 υπεγράφη η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Η διεθνής αυτή συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεσπίζει την προστασία των παιδιών ως προς βασικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Με μια ευχάριστη έκπληξη ξεκίνησε η επαναλειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε μια σημαντική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Μουζακίου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου το πρωί, στο Ξενοδοχείο «Κιέριον» της Καρδίτσας, παρουσιάστηκε το βιβλίο του καθηγητή Φιλολογίας κ. Νίκου Βλάχου:«Γεώργιος Καραϊσκάκης - Η γέννηση του και η νεανική επαναστατική του δράση, το τελευταίο οδοιπορικό στη γενέτειρα του».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Αντάρτες στ' Αγραφα» του Τάκη Ψημμένου, που «έφυγε» πέρσι από τη ζωή, στο χωριό Μεσενικόλα .

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» του καθηγητή κ. Νικολάου Βλάχου,  θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» στην Καρδίτσα, την 7η Νοεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ.

της Δρ. Φένιας Λέκκα, επιστ. υπεύθυνης Μουσείου Πόλης Δήμου Καρδίτσας

Ένα νέο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «Καταγραφή και ανάδειξη της αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Καρδίτσας» ήρθε να προστεθεί στη βιβλιογραφία, που αφορά στην ταυτότητα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Σε μία πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση με αξιοσημείωτη συμμετοχή από το κοινό της πόλης, παρουσιάστηκε το Σάββατο, 12 Ιουνίου, η δεύτερη ποιητική Συλλογή του Καρδιτσιώτη βραβευμένου ποιητή Χρήστου Κολτσίδα.

Δημότες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και Καρδιτσιώτες, βλέποντας την προσπάθεια δημιουργίας δανειστικών βιβλιοθηκών στα στέκια νεολαίας των Τοπικών Κοινοτήτων, προχώρησαν σε δωρεές βιβλίων ως εξής:

Η παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνεται από τους Φίλους του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας  το Σάββατο 12 Ιουνίου και εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «εκ Καρδίτσης»

Περισσότερα Άρθρα...

synetairistiki baner3

cactus1

bookmania xristougena2

  emvolio 1

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->