ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

 Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ  του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το 19ο Δημοτικό σχολείο και το 34ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών Ρομά σε θέματα υγείας .

Συγκεκριμένα,  η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά, κα Λούκα Βασιλική , η Παιδαγωγός, κα Αμπαντζή Μάρθα και η Κοινωνιολόγος, κα Βασίλογλου Βασιλική, επισκέφθηκαν το 19ο Δημοτικό Σχολείο και το 34ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, όπου υλοποιήθηκε δράση με θεματικό άξονα : ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ «ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ». Η δράση αποτελούνταν από δυο παρουσιάσεις . Η πρώτη αφορούσε τις τάξεις του Νηπιαγωγείου και  Α΄, Β’, Γ΄ με τίτλο «Η κουκουβάγια που αγαπούσε τον ήλιο» και η δεύτερη τις τάξεις Δ΄, Ε’, ΣΤ΄ με τίτλο  «Ο Φήλιος μαθαίνει για τον ήλιο ». Επειδή η  Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια, ενημερώθηκαν από την Νοσηλεύτρια για το πότε ο ήλιος αποτελεί φίλος και πότε εχθρός, τα μέσα προστασίας που πρέπει να χρησιμοποιούν και τον ενδεδειγμένο χρόνο έκθεσης σ’ αυτόν. Τέλος, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί, γιατί δυστυχώς οι βλάβες που δημιουργούνται στο δέρμα από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, δεν αποκαθίστανται με την πάροδο του χρόνου.

 Οι μαθητές/-ριες συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική δράση δίνοντας το ηχηρό μήνυμα για την αξία της προστασίας από τον ήλιο. Μετά από γόνιμη συζήτηση με τα παιδιά, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές  δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση της Παιδαγωγού του Παραρτήματος Ρομά, κατά τις οποίες  ζωγράφισαν τα μέσα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Στο τέλος των δράσεων δόθηκαν γλυκίσματα στα παιδιά, προσφορά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, έπειτα από παρέμβαση της Αντιδημάρχου Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Δημόσιας Υγείας, κας Μπαζή Μελίνας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 19ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Κουτσώνη Ιωάννη, την προϊσταμένη του 34ου Νηπιαγωγείου, κα Περιστέρη Αικατερίνη, καθώς και  τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία στους χώρους τους, καθώς και για τη συνεργασία και την πολύτιμη αρωγή τους στις συγκεκριμένες δράσεις!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Αντιδήμαρχο, κα Μπαζή Μελίνα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

ilios asfalia 2

ilios asfalia 3

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->