ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Η Δομή του “Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου” συνεχίζει και φέτος για 13η χρονιά τη λειτουργία της. Πρόκειται για πρωτοβουλία που στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των Ιδιόκτητων Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων, που παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά οικογενειών με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ηδη υπάρχουν 37 εγγραφές και υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης λίγων ακόμη θέσεων.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και η πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του  Συλλόγου Ξενόγλωσσων Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων , παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας υπογράμμισε:

«Από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δομές του Δήμου Καρδίτσας είναι το κοινωνικό φροντιστήριο. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή οι φροντιστές της Καρδίτσας αποδεικνύουν ότι εκτός από επαγγελματίες είναι και άνθρωποι που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη. Τους ευχαριστώ γιατί αυτό που κάνουν επί 13 χρόνια είναι πολύ σημαντικό. Εκτιμώ ότι τέτοιες δράσεις σε αυτή  τη δύσκολη περίοδο θα πρέπει να ενταχθούν και από άλλες κοινωνικές ομάδες και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη»

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ξενόγλωσσων Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων, Βίκυ Στάνα, ανέφερε:

«Χάρη στην άψογη συνεργασία μας μπορεί και συνεχίζεται για 13η χρονιά το πρόγραμμα του κοινωνικού ξενόγλωσσου φροντιστηρίου. Οι συνάδελφοί μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών να μάθουν μια ξένη γλώσσα και να αποκτήσουν πιστοποιητικά που αποτελούν εφόδια τόσο για την προσωπική όσο και επαγγελματική τους εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Καρδίτσας για την άμεση ανταπόκριση στο άιτημά μας για δωρεάν παραχώρηση των σχολείων για την διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας δύο φορές το χρόνο.

Ο Σύλλογος Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και με άλλους τρόπους. Ειδικά τη φετινή χρονιά προχώρησε σε δωρεά στο ΚΕΠΕΠ ενός δωματίου πανικού που σύμφωνα με τους υπευθύνους έλειπε από τις εγκαταστάσεις και βοήθησε πολύ τα παιδιά που φιλοξενούνται.»

Ο κ. Σόλων Ευαγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου PALSO Καρδίτσας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της PALSO υπογράμμισε:

«Ενώ είμαστε συνδικαλιστικό σωματείο προσπαθούμε να κάνουμε κοινωνικές δράσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας, γιατί είμαστε το μικρό φροντιστήριο που είμαστε δίπλα στην Ελληνίδα μάνα και τον Ελληνα πατέρα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που μας στηρίζει, ευχαριστούμε το Δήμο Καρδίτσας και ευχόμαστε αυτός ο θεσμός, που γίνεται σε δέκα περιοχές της χώρας, να συνεχίσει»

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->