ΑΡΘΡΑ
Typography

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας , για το φεστιβάλ λιμνών 2024 . Ανακοινώθηκε, πως στο Δήμο Μουζακίου θα γίνει συναυλία στο Πάμισο ποταμό.

Συγκεκριμένα στον ανοιχτό χώρο μετά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ  στη θέση Μέγα Ρέμα. Ερωτήματα προκύπτουν από την επιλογή του  συγκεκριμένου χώρου ,όπως πχ για το σχεδιασμό της μετακίνησης του πλήθους ,ώστε να διασφαλιστούν ότι αυτοί,που  θα παρακολουθήσουν τη συναυλία να βρίσκονται  σε ασφαλές περιβάλλον διότι πρόκειται ,για ένα δρόμο ,που οδηγεί  σε αδιέξοδο με ότι αυτό συνεπάγεται.

pamisos 2

Η σημαντικότερη ένσταση μου  όμως προκύπτει από το σημειολογικό της τοποθεσίας. Απέναντι από το χώρο της συναυλίας είναι το γκρεμισμένο διώροφο κτήριο- γυμναστήριο . Παραμένει μήνες εκεί, μέσα στη κοίτη του Παμίσου ,απομεινάρι των τεράστιων  καταστροφών της κακοκαιρίας Daniel.

                Δεν θα έπρεπε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει και την ευθύνη  να έχει κινήσει γη και ουρανό , για την απομάκρυνση του από τη κοίτη;Δεν θα έπρεπενα έχει δώσει άμεση προτεραιότητα στην αποκατάσταση και ενίσχυση  των αναχωμάτων του ποταμού Παμίσου, δεδομένου ότι το φθινόπωρο πλησιάζεικαι η επανάληψη τόσο ακραίων καιρικών φαινομένων δείχνει πολύ πιθανή ; Η κωμόπολη του Μουζακίου παραμένει ευάλωτη και ανοχύρωτη ακόμα και σήμερα. Ας μεριμνήσει λοιπόν η  Περιφέρεια Θεσσαλίας,ακόμα και τώρα 10 Ιουλίου 2024  ,για το βασικό μας πρόβλημα.Οι συναυλίες και οι όποιες εκδηλώσεις να  γίνουν στο ποταμό Πάμισο ,  όταν θα αισθανόμαστε ποιο ήσυχοι και  ασφαλείς.  

Αχιλλέας Καταραχιάς ,Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->