ΑΡΘΡΑ
Typography

Ευεργετική η τροπολογία της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής για περεταίρω ενίσχυση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές

Ως ευεργετική χαρακτήρισε ο βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός, την τροπολογία που εισάγεται κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικής και αγροτικής οικονομίας.

Η ψηφιακή κάρτα για τη στήριξη περιοχών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές  αποτελεί ένα ακόμη ευεργετικό μέτρο έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας που επλήγησαν βάναυσα από τη σφοδρότητα του φαινομένου Daniel στη Θεσσαλία, ανέφερε ο βουλευτής. Ο κ. Κωτσός σημείωσε πως η οικονομική αυτή διευκόλυνση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων και φυσικά δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά.

Εν συνεχεία ανέφερε ότι, με την παρούσα τροπολογία χορηγούνται ενισχύσεις για στις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που είχαν οικονομικές απώλειες από τις φυσικές καταστροφές.  Αυτό το μέτρο ισχύει για τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκαταστήματα στις πληγείσες περιοχές , καθώς και για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και συγκαταλέγει τις οικονομικές απώλειες είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα. Θεσπίζεται λοιπόν, καθεστώς για τη χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε επιπρόσθετα, στο ζήτημα της παρακράτησης χρημάτων των πληγέντων πολιτών από τράπεζες, ενώ είναι αφορολόγητα και αδέσμευτα.

Τέλος, ο κ. Κωτσόςαπό το βήμα της Βουλής διαβεβαίωσε ότι πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται και θα συνεχίσει να στέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των όλων των ευάλωτων συμπολιτών μας.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->