ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»

 Τα βλέμματα όλων όσων αγαπούν τη μουσική και την τέχνη στρέφονται στο νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο Μουζάκι, όπου σήμερα Παρασκευή συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της 16ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Οι ακροατές έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γεγονός που αγγίζει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Ο αριθμός των επισκεπτών είναι τεράστιος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συμμετέχουν πάνω από επτά χιλιάδες (7000) εκτελεστές, μουσικοί, χορωδοί, οι συνοδοί τους καθώς και φίλοι και συγγενής.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών συντελεί σημαντικά τόσο στη τουριστική προώθηση του νομού όσο και της Δυτικής Θεσσαλίας ευρύτερα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της περιοχής και της Ελλάδος.
Καρδίτσα και Μουζάκι αποτελούν σημεία αναφοράς της εξωστρεφούς σχολικής δραστηριότητας διαμέσου της χορωδιακής μουσικής
Εντυπωσιάζει το υψηλό επίπεδο των χορωδιών που συμμετέχουν στη 16η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, αλλά και όσοι παρακολουθούν τα χορωδιακά σύνολα που συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ ηχοχρωμάτων.
Πρωταγωνιστές της πρωτότυπης και ξεχωριστής διοργάνωσης είναι οι μαθητές των σχολείων όλης της Χώρας αλλά και του εξωτερικού.
Έτσι λοιπόν σήμερα Παρασκευή θα έχουμε την τιμή να απολαύσουμε την σχολική χορωδία Media «Mario Pluchinotta» του Γυμνασίου Sant’Agata li Battiati υπό την διεύθυνση της Carmela Galvagno, από την Κατάνια της Σικελίας που θα δώσει να το παρόν στην σημερινή μεγάλη βραδιά, καθιστώντας έτσι το Φεστιβάλ μια τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.
Στόχος της 16ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών είναι και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.
Ως εκ τούτου το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ του εξωτερικού.
Ήδη το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, 3 Ελληνικές Χορωδίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Διεθνή Διαγωνισμό του Νόβισαντ της Σερβίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει η Γεωργία Καλογήρου, η Βασιλική Παναγιωτίδου και η Νότα Σκουρτανιώτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

8η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/4/2024 - ΩΡΑ 8:30 μ. μ. Αίθουσα Συναυλιών MOYZAKI PALACE HOTEL

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1) Η Σχολική Χορωδία Media «Mario Pluchinotta» του Γυμνασίου di Sant’ Agata li Battiati, Catania(Iταλία) υπό τη διεύθυνση της Carmela Galvagno
2) Η Σχολική Χορωδία του Ημερησίου Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας υπό τη διεύθυνση του Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου
3) Η Σχολική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση της Ευπραξίας (Έφη) Φαρμάκη
4) Η Σχολική Χορωδία του Γυμνασίου Άνοιξης Αττικής υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μάθου
5) Η Σχολική Χορωδία « Cantare» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Αθανασοπούλου

 Κοινό έργο : Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, ACS, HOTEL ΑΡΝΗ, HOTEL ΑΥΡΑ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, HOTEL ΝΑΪΑΔΕΣ.

11xorodies 1

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->