ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Με απόλυτη επιτυχία εγκαινιάστηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου η εκθεση φωτογραφίας με θέμα «Όταν το σώμα μου συνάντησε τη βίαιη ψυχή σου».

Η φωτογράφος Sofi Archonti «αποτυπώνει» γυναίκες της καθημερινότητας στέλνοντας ένα μήνυμα ενδυνάμωσης των γυναικών που έχουν βιώσει την κακοποίηση. Αναπαριστά το τραύμα οπτικά με τρόπους που μπορούν να παράγουν ενδυναμωτικές αφηγήσεις

arxodi ekthesi 6
Με μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας, οι εν λόγω φωτογραφίες επικεντρώνονται στο βλέμμα, αποτυπώνουν τον πόνο, τον φόβο, την απομόνωση και τη μοναξιά, εκπέμποντας δυνατά μηνύματα προς τον/την επισκέπτη/τρια.
H έκθεση… γροθιά στο στομάχι, παρουσιάζει γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, στον οικιακό χώρο, γυναίκες που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τα δικαιώματα άλλων γυναικών, να αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εγρήγορση του κοινού σχετικά με το θέμα της Βίας Κατά των Γυναικών.
Η Sofi Archonti σε με μια σειρά εναλλακτικών, μη αισθητικοποιημένων εικόνων επιχειρεί μια διεργασία μέσα από την οποία οι φωνές και οι εμπειρίες μπορούν να αποκτήσουν χώρο και να ακουστούν.
Η έκθεση που παρουσιάζεται στο χώρο του Μουσείου της Πόλης του Δήμου Καρδίτσας (απέναντι από το Παυσίλυπο) και τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Πόλης», θα είναι ανοικτή προς το κοινό έως τις 30 Απριλίου.

arxodi ekthesi 15

arxodi ekthesi 11

arxodi ekthesi 2

arxodi ekthesi 3

arxodi ekthesi 4

arxodi ekthesi 5

arxodi ekthesi 9

arxodi ekthesi 1

arxodi ekthesi 12

arxodi ekthesi 13

 

arxodi ekthesi 14

arxodi ekthesi 17

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->