pilatos dia 4   leyter theatro

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Με ουσιαστικές δράσεις που συνδυάζουν τη γνώση, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την κοινωνική ευαισθησία, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Σοφάδων συνεχίζει να αποδεικνύει πως το σχολείο μπορεί να αποτελεί έναν ζωντανό πυρήνα δημιουργίας και ενεργού συμμετοχής στην κοινωνία.


Μέσα από πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη φιλαναγνωσία, την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την ενημέρωση των μαθητών για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, μαθητές και εκπαιδευτικοί έστειλαν δυνατά μηνύματα συνεργασίας, αλληλεγγύης και δημιουργικής έκφρασης.


Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Σοφάδων διακρίθηκε κατακτώντας την τρίτη θέση στο μαθητικό συνέδριο «ΕΡΕΥΝΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΜΑΘΗΣΗ», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας την Τρίτη 5 Μαΐου 2026. Το σχολείο συμμετείχε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Ταξίδι στις Σελίδες», ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής με στόχο την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο, την ανάπτυξη της φαντασίας και την ενίσχυση της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών.


Η παρουσίαση απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα και το πνεύμα συνεργασίας που ανέπτυξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, αποτελώντας μια σημαντική επιτυχία που γέμισε χαρά και υπερηφάνεια ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.


Μαγειρεύοντας με αγάπη για τον συνάνθρωπο


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Ενίσχυσης Ενεργού Πολιτειότητας», το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Σοφάδων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026 επίσκεψη στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού Σοφάδων, συμμετέχοντας ενεργά στο εθελοντικό έργο της δομής.


Οι μαθητές, μαζί με τις εθελόντριες, μαγείρεψαν για άπορους συνανθρώπους μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πατέρας Ηλίας και την Πρεσβυτέρα. Η δράση στόχευε στην καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η συνεργασία και η ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία, προάγοντας το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, βιώνοντας τη χαρά της προσφοράς και της βοήθειας προς όσους έχουν ανάγκη.


Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο σχολείο


Στο ίδιο πλαίσιο δράσεων ενεργού πολιτειότητας, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Σοφάδων υποδέχθηκε ψυχολόγο από το Το Χαμόγελο του Παιδιού, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πολύπλευρο έργο του οργανισμού και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.


Η δράση περιλάμβανε βιωματικά παιχνίδια, δημιουργικές συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, μέσα από μια διαδραστική διαδικασία που ενίσχυσε την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, το σχολείο συνεχίζει να επενδύει όχι μόνο στη γνώση, αλλά και στη διαμόρφωση υπεύθυνων και ενεργών πολιτών με κοινωνική συνείδηση.

enegyl mageir 1enegyl mageir 2enegyl taxidi 1enegyl taxidi 2enegyl xamogela 1enegyl xamogela 2enegyl xamogela 3

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

 

 

  

 

 

 

 

  

   

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων