ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Εδώ και αρκετό καιρό, οι σεισμολόγοι βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς είχε παρατηρηθεί έξαρση σε διαφορετικές περιοχές γύρω από την Αττική.

Σήμερα, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε μία σεισμική δόνηση 3,8 ρίχτερ που είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος του στα 13,4 χλμ, εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που, όπως αναφέρει ο Άκης Τσελέντης, έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.

«Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό»
«Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς».

Η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει θέμα από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αναφέρει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->