ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Ημερίδα αξιολόγησης των Σχολείων Δάσους Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποιείται την Πέμπτη 31/10/2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερασιάς.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται το έργο «Χωροθέτηση, εγκατάσταση και λειτουργία δυο (2) προτύπων σχολείων δάσους στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείου (ΥΠΕΝ) και υλοποίησε ο Δήμος. Στόχος είναι να δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές, όπως τα σχολεία δάσους, να συνδεθούν με τον Βοτανικό Κήπο και το Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Νεοχώρι, αλλά και άλλες υποδομές, οι οποίες συνολικά θα συνδέουν το Περιβάλλον με την Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο, «στρατηγικός στόχος είναι να καταστεί η λίμνη Πλαστήρα εθνικό σημείο αναφοράς για την Περιβαλλοντική Καινοτομία και να συνδεθεί όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα Σχολεία Δάσους με τις άλλες υποδομές του Δήμου, υπηρετούν αυτό το σκοπό. Θέλουμε μέσα από νέες προσεγγίσεις με εργαλείο την βιωματική μάθηση, να προσφέρουμε ευκαιρίες διασύνδεσης Περιβάλλοντος και Εκπαίδευσης.»

Η Ημερίδα ξεκινά την Πέμπτη (31/10) στις 9:15 π.μμε υποδοχή μαθητών τάξεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, στο Σχολείο Δάσους Κερασιάς. Ακολουθούν στις 10π.μ. εγγραφές των συμμετεχόντωνστο πολιτιστικό Κέντρο Κερασιάς και έναρξη των εργασιών (10:15 π.μ.) με καλωσόρισμα του κ. Β. Μπράντζου, Γ.Γ. Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και χαιρετισμό του Προέδρου Πράσινου Ταμείου κ. Γ. Ανδρουλάκη.

Στις 10:45 π.μ ο δήμαρχος κ. Νάνος, επιχειρεί την «Αξιολόγηση υποδομών και δράσεων Περιβαλλοντικής Καινοτομίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα».

Μετά η κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου, Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας αναφέρεται στα «Σχολεία Δάσους μια καινοτομία στην Εκπαίδευση».

Ακολουθεί ο κ. Κ. Γκόλτσος Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας με θέμα: «Νέες προσεγγίσεις για τον Περιβάλλον και την Εκπαίδευση»

Στη συνέχεια ο κ. Δ. Μπανούσης Δημήτριος, εμπειρογνώμονας περιβάλλοντος και εκπρόσωπος του Πράσινου Ταμείου αναφέρεται στην «Προοπτική αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων για την στήριξη της λειτουργίας των Σχολείων Δάσους».

Ο κ. Ι.Βασιλάκος,πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας του Έργουμιλά για τα «Σχολεία Δάσους Λίμνης Πλαστήρα: Από τον σχεδιασμό στην πράξη και την λειτουργία – Συμπεράσματα»

Ακολουθεί η εκπαιδευτικός κ. Ελπίδα Μπασδέκη, η οποία μιλά για την «Περιπλάνηση στο Σχολείο Δάσους Κερασιάς: εμπειρίες από την επίσκεψη των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας», όπως η ίδια αξιολογεί ως δασκάλα το Σχολείο Δάσους Κερασιάς.

Τέλος, ο κ. Θωμάς Κοτοπούλης, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ολοκληρώνει τις ομιλίες με θέμα «Η αγωγή της υπαίθρου ως εκπαιδευτικό εργαλείο.» Ακολουθεί διάλογος, με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και παρισταμένων.

Η Ημερίδα ολοκληρώνεται με επίσκεψη στο Σχολείο Δάσους Μεσενικόλα, στο ιστορικό καστανόδασος στη θέση Ζωοδόχου Πηγής, στο επάνω από το γήπεδο του Μεσενικόλα.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->