ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Από την ομάδα έργου LIFE ARCPROM του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Innovent Forum, Τεχνολογικό Πάρκο Joist, Λάρισα, 9-10/2/2024

 

Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου
LIFE ARCPROM Improving HumanBear Coexistencein 4 National parks of South Europe, παρουσιάζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα σήμανσης των προϊόντων και υπηρεσιών που διακρίνονται για την προστασία της άγριας ζωής και τις προσπάθειες διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Το RESPECT® αποτελεί το πρώτο σήμα προστασίας της άγριας ζωής και βιοποικιλότητας που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και σκοπό έχει την επιβράβευση παραγωγών και παρόχων υπηρεσιών που πληρούν θεσπισμένα κριτήρια συμμόρφωσης, και καλές πρακτικές λειτουργίας. Τα κριτήρια για την απονομή του σήματος προστασίας άγριας ζωής και βιοποικιλότητας (RESPECT®) περιλαμβάνονται στην ειδική προδιαγραφή που έχει εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (www.respect-label.gr).

Το σήμα δύναται να απονεμηθεί σε προϊόντα φυτικής ή ζωικής προέλευσης, καθώς και σε υπηρεσίες αγροτουρισμού, φιλοξενίας, δραστηριοτήτων αναψυχής κ.α..

Η πιλοτική εφαρμογή του σήματος αφορά τις περιοχές των Εθνικών Πάρκων Βόρειας Πίνδου, Πρεσπών και Οροσειράς Ροδόπης και την προστασία της άγριας πανίδας των περιοχών αυτών, με είδος εξαιρετικού ενδιαφέροντος την εμβληματική καφέ αρκούδα (Ursus arctus).

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->