ΒΙΒΛΙΟ
Typography

Το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα Αφροδίτη του Ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ θα παρουσιαστεί ο τόμος των πρακτικών του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Πρόσφυγες: Από τη Μικρασιατική καταστροφή ως τις μέρες μας» που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από 17 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Οργανώθηκε από το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας.

apollon

 Πρόκειται για έναν πολύτιμο τόμο που επιμελήθηκαν ο Ευάγγελος Αυδίκος και η Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά και περιλαμβάνει τις εισηγήσεις πολλών και σημαντικών Πανεπιστημιακών δασκάλων, διδακτόρων, μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών. Μέσα από τις 574 σελίδεςτου βιβλίου αναδεικνύονται πτυχές των καθοριστικών γεγονότων από το κάψιμο της Σμύρνης το 1922 μέχρι τις μέρες μας. Οι φίλοι του βιβλίου, οι ερευνητέςκαι οιεκπαιδευτικοί θα καταφέρουν να κατανοήσουν καλύτερα, όσα συνέβησαν τότε, τα οποία προκάλεσαν μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών, στοίχειωσαν τη συλλογική μνήμη και άλλαξαν  τον χαρακτήρα και την εξέλιξη του νέου ελληνικού κράτους.

Την παρουσίαση του βιβλίου στο κοινό της Καρδίτσας θα κάνουν οι:Χάρης Αθανασιάδης, ΚαθηγητήςΠαντείου Πανεπιστημίου-συγγραφέας, Ευανθία Στιβανάκη, Καθηγήτρια Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καιΕυάγγελος Αυδίκος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»Καρδίτσας και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Παλαμά την οποία διευθύνει ο Αχιλλέας Μπίμπιλας.

Οι οργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στο αναγνωστικό κοινό και ιδιαίτερα στους απογόνους των προσφύγων που υποδέχθηκε ο κάμπος της  Καρδιτσιώτικης γης, στον οποίο ρίζωσαν και πρόκοψαν. Την ημέρα της παρουσίασης ο τόμος θα δοθεί δωρεάν στους παραβρισκόμενους.

Το βιβλίοδιαστάσεων 17Χ24 εκ. τυπώθηκε στην Εκτυπωτική Καρδίτσας και το εξώφυλλό του επιμελήθηκε ο Κώστας Παππάς.

e-max.it: your social media marketing partner

tsiakosA3 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->