ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΝΕΜΑ
Typography

Τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου τίμησε, το βράδυ της Τετάρτης  22 Μαρτίου, το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

arzoglou 2

 Για τον καταξιωμένο ηθοποιό μίλησε η ηθοποιός Αθανασία Καλογιάννη που υπήρξε μαθήτριά του και η οποία είναι Καρδιτσιώτισσα.

 Εισαγωγικά, η Αθανασία Καλογιάννη χαρακτήρισε το δάσκαλό της πηγή έμπνευσης, ανέφερε πως στην Τέχνη προτιμά το γκάζι και όχι το φρένο, και πως δεν φοβάται τον θάνατο αλλά μόνο αυτά που θα φύγουν μαζί του.

 Μιλώντας για το θέατρο, ο Κώστας Αρζόγλου τόνισε πως «Το θέατρο είναι ένα τεράστιο αν. Αν είχε συμβεί κάτι, πως θα φερόντουσαν οι ήρωες. Αυτό το αν είναι πιο σημαντικό από τη πραγματικότητα. Και αν η παράσταση είναι καλή, αυτό το αν είναι το αποκύημα της ζωής».

sperxiada

 «Ο κόσμος του θεάτρου και της σκηνής και της ζωής είναι ένα κουβάρι όπου από όπου και αν το πιάσει κανείς, στα ίδια πράγματα θα καταλήξει», πρόσθεσε.

 Σε άλλο σημείο του λόγου του, θυμήθηκε την περίοδο που συνεργαζόταν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη με την οποία, μάλιστα, είχαν παίξει και στο Κινηματοθέατρο της Καρδίτσας.

 «Είχαμε παίξει εδώ  με την Αλίκη και μου άρεσε παρά πολύ. Ήθελα να μείνω. Δεν ήταν, βέβαια, δασκάλα μου η Αλίκη. Δάσκαλοί μου ήταν ο Χορν, η Παξινού».

 Επίσης, αναφέρθηκε στη σημερινή πραγματικότητα και την απόφαση με την οποία το πτυχίο των Δραματικών Σχολών είναι ισάξιο με το απολυτήριο Λυκείου, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Θα ήθελα ένα Υπουργείο Πολιτισμού που να  μη νοιάζεται μόνο για την παρελθούσα δόξα. Να ασχολείται κυρίως με το αύριο. Όχι με το χθες. Το χωράφι που καλλιεργεί το ταλέντο τόσων ανθρώπων ή το αφήνει κανείς χέρσο ή το καλλιεργεί».

 Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας Στέφανος Θεολόγης ο οποίος ευχήθηκε στον Κώστα Αρζόγλου να είναι πάντα καλά και να συνεχίζει να δημιουργεί και να προσφέρει.

 Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το θεατρόφιλο κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας –Μακρακώμης στο έργο «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον.

 Αυτός ήταν ο έκτος από τους οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενους θιάσους που διεκδικούν τα βραβεία του Φεστιβάλ.

 Το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο  25 Μαρτίου, αφιερώνεται στη μνήμη του Γιώργου Τσιγγόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο.

 arzoglou 2

 

ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 23 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.

Δημοτικό Κινηματοθέατρο - Ώρα 8.30μμ.

Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου

Παρασκευή  24 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.

Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας - Ώρα 6.30μ.μ.

Ο Θανάσης Λάλας δημοσιογράφος, εικαστικός, συγγραφέας απευθύνει σε θεατρόφιλους & μαθητές καλλιτεχνικών το πρωτότυπο σεμινάριο «Η μουντζούρα ως υπογραφή : Η σημασία της μοναδικότητας, η σημασία της υπογραφής, η επιβολή της μουτζούρας ως υπογραφή ενός έργου που παράγεται  “εντός” και κανείς δεν μπορεί να ορίσει το ταξίδι του όταν αυτό εκτεθεί στη δημόσια θέα».

Δημοτικό Κινηματοθέατρο - Ώρα 8.30μμ.

Θεατρική Ομάδα ΣΥΝ ΕΝΑ-Μιχάλης Τούμπουρος Καλαμάτας με το έργο  «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη

 

Σάββατο 25 Μαρτίου - Ώρα 8.30μμ.

Δημοτικό Κινηματοθέατρο - Ώρα 8.30μμ.

      > Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

>Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο τον ερμηνευτή, μουσικό Γιώργο Νταλάρα

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει οι:

  • Γιώργος Α. Χριστοδούλου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης
  • Νίκος Χατζηπαπάς, σκηνοθέτης
  • Κάλλια Θεοδοσιάδη, χορογράφος
  • Ελένη Τζαγκαράκη, ηθοποιός
  • Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος

 

Απευθείας μετάδοση

Για άλλη μια χρονιά, υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Βιομηχανία Γάλακτος ΌΜΗΡΟΣ, Βιομηχανία Παραγωγής Λιπασμάτων BHP Organic Fertilizers, Επιχείρηση Παραγωγής Τροφίμων DAMAVAND A.E., Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Ψυχιατρική Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρουσιάζει: η Ρίτσα Τσικρίκα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->