ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Typography

Φάρμακο με δραστική ουσία τη λιραγλουτίδη θα χορηγείται και θα αποζημιώνεται σε ασθενείς ηλικίας 18 – 74 ετών, με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) ≥40 kg/m² και εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο ή/και υπνική άπνοια

Προσπάθεια να μην ξεσπάσει η… φρενίτιδα που συνόδευσε τη σεμαγλουτίδη, γίνεται με αφορμή την απόφαση αποζημίωσης φαρμάκου για πάσχοντες από παχυσαρκία στη χώρα μας. Το φάρμακο με τη δραστική ουσία λιραγλουτίδη εντάχθηκε στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων τον περασμένο Ιανουάριο και εννέα μήνες μετά είναι έτοιμο να αποζημιωθεί για πολύ συγκεκριμένες ομάδες ασθενών – θεωρείται θέμα ημερών.

Το διάστημα όλων αυτών των μηνών επιχειρήθηκε μια περιχαράκωση των προϋποθέσεων για την αποζημίωση του φαρμάκου. Η έρευνα για θεραπεία ασθενών που αστόχησαν στην απώλεια βάρους μετά από παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής έχει προχωρήσει. Βάσει μελετών το σκεύασμα έχει καρδιαγγειακό όφελος για συγκεκριμένους ασθενείς, για αυτό και προχώρησε η απόφαση αποζημίωσης σε όσους πληρούν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια.

Έτσι, σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), το σκεύασμα θα χορηγείται και θα αποζημιώνεται σε ασθενείς ηλικίας 18 – 74 ετών, με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) ≥40 kg/m² (παχυσαρκία) και εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο (στεφανιαία νόσο ή περιφερική αγγειοπάθεια λόγω αθηρωμάτωσης, χωρίς συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια κατηγορίας IV κατά NYHA) ή/και υπνική άπνοια για την οποία απαιτείται χρήση μάσκας CPAP.

Τα άτομα, που συγκεντρώνουν αυτούς τους μείζονες παράγοντες κινδύνου, θα πρέπει να απευθύνονται για τη χορήγηση της λιραγλουτίδης σε ειδικούς στα Ιατρεία Παχυσαρκίας δημόσιων αλλά και ιδιωτικών νοσοκομείων. Μέσω των Ιατρείων θα γίνεται προέγκριση και στη συνέχεια επανέγκριση χορήγησης και αποζημίωσης. Πριν από περίπου μία εβδομάδα άνοιξε η πλατφόρμα κατάθεσης αιτήσεων για τη χορήγηση του φαρμάκου και αναμένονται οι πρώτες εγκρίσεις.
e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->