ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Typography

«Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα με την αύξηση των κουνουπιών»

«Όχι πόσιμο νερό μέχρι να ελεγχθεί η ποιότητά του», δήλωσε ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανάργυρος Μαριόλης.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί για τις ασθένειες που μπορεί να προκληθούν από τις πλημμύρες που δημιουργήθηκαν στις πληγέντες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα, ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανάργυρος Μαριόλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, εξήγησε πως οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel δεν θα πρέπει να πίνουν πόσιμο νερό τουλάχιστον μέχρι να ελεγχθεί η ποιότητά του.

«Όχι πόσιμο νερό μέχρι να ελεγχθεί η ποιότητά του. Το νερό είναι μολυσμένο. Μπορεί να προκαλέσει οξύ διαρροϊκό σύνδρομο, να κάνει οξείες ηπατίτιδες, κυρίως την Α’ σε ακραίες ηλικιακές ομάδες και την Ε΄ στις έγκυες. Μπορεί να έχουμε λεπτοσπείρωση που το βλέπουμε αυτό και μπορεί να πάρει διαστάσεις ενδημίας, ειδικά μετά από πλημμύρες γιατί αυξάνονται τα τρωκτικά. Δεν ανοίγουμε τη βρύση για πόσιμο νερό», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα με την αύξηση των κουνουπιών»
Ο κ. Μαριολής τόνισε πως πρέπει να ελεγχθούν πρώτα οι γεωτρήσεις της περιοχής και να γίνει απολύμανση στο νερό, πριν οι κάτοικοι καταναλώσουν πόσιμο νερό.

«Θα έχουμε και τεράστιο πρόβλημα με την αύξηση των κουνουπιών, για παράδειγμα είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου. Θα πρέπει να αποφύγουμε εκείνες τις λοιμώξεις από το γαστρεντερικό, το αναπνευστικό, την επιμόλυνση τραυμάτων, τις δερματοπάθειες φυσικά. Οι κάτοικοι θα πρέπει να περιμένουν την απολύμανση του νερού κυρίως μέσω χλωρίωσης, την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Να ελεγχθούν πρώτα οι γεωτρήσεις της περιοχής, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη επεξεργασία στις εγκαταστάσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο για τη λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας μετά από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ζητά την άμεση διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στα συστήματα ύδρευσης και ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια τροφίμων.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->